Arsenal: a 100 milliós ajánlat elutasítva, jöhet a B-terv

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 14:17
null
Három francia válogatott játékos Wenger kiszemeltjei között (Fotó: standard.co.uk)
A L'Équipe úgy értesült, hogy az Arsenal 87 millió fontos ajánlatot tett az AS Monacóban futballozó Kylian Mbappéért, a legfrissebb hírek szerint azonban a francia klub elutasította az „ágyúsok” ajánlatát.

 

Óriási meglepetést váltott ki a francia L’Équipe csütörtök késő este publikált internetes híre, miszerint az Arsenal mintegy 87 millió angol fontos, azaz 100 millió eurós ajánlatot tett a francia labdarúgás jelenlegi legnagyobb tehetségéért, Kylian Mbappéért.

Bár sokan szkeptikusan fogadták a hírt, az információ a francia lap legmegbízhatóbbnak tartott újságírójától származik, és azóta több külföldi forrás megerősítette az ajánlat tényét. A Monacónál mindenesetre nem estek hasra a hatalmas összegtől, a Telegraph szerint már el is utasították a londoniak ajánlatát – akárcsak korábban a Real Madridét, amely 120 millió eurót tartalmazott.

A francia bajnok mindenképpen megtartaná nyáron az egyik, ha nem a legnagyobb értékét, és ezen sokat segít az a tény, miszerint a játékos is maradna még a hercegségbelieknél. Pánikra mindenesetre nincs ok az Arsenalnál, Wengernek – aki 150 millió fontot költhet a nyáron – a hírek szerint B-terve is van arra az esetre, ha nem jönne össze Mbappé megszerzése. A napokban hosszabbító menedzser kívánságlistáján egy másik francia válogatott játékos, a Lyonban futballozó Alexandre Lacazette is szerepel.

Korábban úgy tűnt, hogy a támadó az Atlético Madridnál folytatja, a „matracosok” nyári átigazolási időszakból való kizárása azonban közbeszólt, így továbbra is kérdéses, mi lesz Lacazette sorsa. Wenger köztudottan kedveli a 26 esztendős francia játékát, tavaly ajánlatot is tett érte, ám azt a Lyon elutasította. Az idei esélyeket nagyban rontja, hogy Lacazette egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatnál képzeli el a jövőjét, a legrangosabb európai kupasorozatban való indulásról viszont lecsúszott az angol klub. Bár ez nem feltétlenül jelentene áthidalhatatlan problémát, a L’Équipe még azt is hozzátette, a játékos csalódott Wengerben, amiért nem ajánlott többet a Lyonnak tavaly nyáron.

A francia lap még egy Wenger-honfitársat említ, mint lehetséges Arsenal-célpont, ő nem más, mint Mbappé csapattársa, Thomas Lemar. Az elsősorban szélsőként bevethető, a Monaco egyik legkreatívabb játékosának számító futballista alapemberré nőtte ki magát klubjában, jó teljesítményének köszönhetően a francia válogatottban is bemutatkozhatott. A még mindig csak 21 éves Lemar iránt több csapat, például a Tottenham is érdeklődik, és bár a szerződése 2020 nyaráig szól, a L’Équipe szerint nem lenne ellenére az Arsenalhoz való igazolás.

Egy biztos, mozgalmas nyár várható az Arsenalnál, Mesut Özil és Alexis Sánchez sorsa továbbra is kérdéses, de a két klasszison kívül is lehetnek további távozók – és persze érkezők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik