Arsenal: 42 sérülés négy éven át - mi lett volna, ha...?

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 16:02
null
Jellemző kép Abou Diaby londoni pályafutásáról – ápolják (Fotó: Action Images, archív)
A Daily Mail érdekes összeállítást közölt Abou Diabyról, az Arsenal sérülékeny francia középpályásáról. A 28 éves játékos 2006-ban igazolt a londoni együtteshez, ám azóta több mint négy évet kellett kihagynia különböző egészségügyi problémák miatt. Íme, néhány meghökkentő adat Diaby angliai pályafutásáról!

 

A 16-szoros francia válogatott középpályás 2006-ban hárommillió euróért szerződött az Arsenalhoz, amely azóta 350 mérkőzést játszott a Premier League-ben, de Diaby csak a meccsek 35 százalékán, vagyis 124 alkalommal lépett pályára. Ezeken a találkozókon egyébként 14-szer volt eredményes és 11 gólpasszt jegyzett, tehát nemcsak védekező középpályásként, hanem a támadások befejezésénél is hasznos volt az „ágyúsok” számára.

A sérülések azonban végigkísérik Diaby londoni pályafutását, aki huzamosabb ideig nem tudta bebizonyítani, valójában mire képes. A 192 centiméter magas labdarúgó olyan sokszor és sokáig volt sérült, hogy Arsene Wenger menedzser nem engedhette meg magának, hogy rá építse a csapatot.

Állításunkat számokkal is alátámasztjuk: Diaby 3339 napja tartozik az Arsenal kötelékébe, de ebből 1554 napot, 222 hetet, vagyis több mint négy évet kénytelen volt kihagyni. Összesen 42-szer sérült meg, leggyakrabban, tizenegy alkalommal a vádlijával bajlódott, míg a bokájával nyolcszor adódtak problémái, de többek között hátsérüléssel, agyrázkódással és térd-, valamint sípcsontsérüléssel is kezelték már.

Az Auxerre korábbi játékosa Theo Walcott mögött a második legrégebbi motoros az Arsenal keretében, a csapattársak nagyon kedvelik, de a szerződése a szezon végén lejár, és miután a legutóbbi két szezonban csak egy bajnokin tudott játszani, nem biztos, hogy érdemes meghosszabbítani a megállapodását.

„Diaby kicsit támadóbb szellemű játékos, mint Patrick Vieira, de amikor védekezésben van rá szükség, nagyon hasonlít a játékstílusa az elődjéhez. Ha visszatér, támogatni fogom. Mindig bíztam benne. A labdarúgásban a legfontosabb, hogy a futballista egészséges legyen” – mondta korábban Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

A francia szakemberrel honfitársa, az „ágyúsokat” korábban kilenc éven át erősítő Vieira is egyetértett.

„Ha nem törik meg a fejlődése, kivételes magasságokba emelkedhetett volna. Képzettebb, technikásabb játékos, mint én, ráadásul a cselezőkészsége is jobb, valamint a kapura is veszélyesebb” – méltatta Diabyt a fővárosiak legendája.

Sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik