Az Arsenal nyitotta trófeával az angol szezont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 14:50
null
A felek óriási csatában döntötték el a trófea sorsát (Fotó: AFP)
Az angol Szuperkupában (Community Shield) a Chelsea hiába vezetett 1–0-ra, és a második félidő nagy részében hiába uralta a játékot, Pedro kiállítása után egyenlített az Arsenal, amelynek a tizenegyespárbajban is higgadtabbak voltak a játékosai, így az „ágyúsok” 15. alkalommal hódították el a trófeát.

ANGOL SZUPERKUPA (COMMUNITY SHIELD)
Arsenal–Chelsea 1–1 (0–0) – 11-esekkel 4–1
London,
Wembley Stadion. Vezette: Madley
ARSENAL: Cech – Holding, Mertesacker (Kolasinac, 33.), Monreal – Bellerín, Elneni, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Welbeck (Nelson, 87.), Iwobi (Walcott, 66.) – Lacazette (Giroud, 66.). Menedzser: Arsene Wenger
CHELSEA: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, G. Cahill – Moses, Fabregas, Kanté, Alonso (Rüdiger, 78.) – Willian (Musonda, 72.), Batshuayi (Morata, 74.), Pedro. Menedzser: Antonio Conte
Kiállítva: Pedro (80.)
Gólszerző: Kolasinac (82.), ill. Moses (46.)

A mérkőzés tudósítását ide kattintva olvashatja!

A 2017-es Community Shielden megismétlődött a májusi FA-kupa döntőjének párosítása – a bajnoki címvédő Chelsea a kupagyőztes Arsenallal csapott össze.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a stadionban a leégett Grenfell-toronyház áldozataira emlékeztek, a mérkőzés bevételét pedig az elhunytak családjának megsegítésére ajánlották fel.

Mindkét együttes számos hiányzóval érkezett a mérkőzésre, az „ágyúsoknál” többek között a gyógyulófélben lévő Alexis Sánchez, a lábadozó Mesut Özil, Laurent Koscielny és Shkodran Mustafi sem volt bevethető, míg a londoni kékeknél a nemrég műtött Eden Hazard és Tiemou Bakayoko volt maródi.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, elsősorban az Arsenal kezdeményezett – Alex Iwobi, Danny Welbeck és a nyári nagy fogás, Alexandre Lacazette is lendületes játszott elöl. A francia majdnem gólt is szerzett a 23. percben, lövése azonban a kapufán csattant.

Idővel a Chelsea is megérkezett a mérkőzésbe, Pedro és Michy Batshuayi lövésénél is résen kellett lennie Petr Cechnek.

Az első fél óra után Sead Kolasinac is bemutatkozott tétmérkőzésen az Arsenalban, ennek azonban nem örülhettek tiszta szívükből az „ágyús” drukkerek, hiszen a védőnek az arcba könyökölt Per Mertesackert kellett váltania.

A szünetet követően még csak szivárogtak vissza a nézők a lelátóra, sokan nem is láthatták a Chelsea vezető találatát. A kékek szöglete után már úgy nézett ki, hogy felszabadítanak a védők, Gary Cahill azonban visszafejelt a kapu elé, a labdára Victor Moses csapott le, és hat méterről a kapuba helyezett. 0–1



Bár támadott a gól után az Arsenal, úgy tűnt, a bajnok kézben tartja a mérkőzést. A 80. percben aztán óriási butaságot követett el Pedro, hátulról rácsúszott Mohamed Elnenire, amiért azonnal kiállították – teljesen jogosan.


Ha a kiállítás nem lett volna elég, a szabálytalanságért megítélt szabadrúgás után rögvest egyenlített az Arsenal: Granit Xhaka pontosan ívelt Sead Kolasinac fejére, és a bosnyák megszerezte első gólját új csapatában. 1–1

A rendes játékidő végén hosszabbítás nélkül tizenegyesek következtek. A párbajt az úgynevezett ABBA-rendszerben bonyolították le.

Cahill és Theo Walcott is magabiztosan kezdett (1–1), a második körben Nacho Monreal sem hibázott, a kékektől azonban meglepetésre Thibaut Courtois állt oda – finoman szólva is megmutatta, hogy nem ez a fő profilja, méterekkel fölé lőtt (2–1). Az új igazolás Álvaro Morata is megkapta a bizalmat, ám ő sem élt vele, nem úgy, mint a másik oldalon Alex Oxlade-Chamberlain (3–1). Olivier Giroud is betalált, ezzel pedig el is döntötte a trófea sorsát (4–1).

Az Arsenal 2015 után újra, összességében 15. alkalommal hódította el a trófeát.

Courtois és Morata elhibázott tizenegyese:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik