Angol Szuperkupa: Agüero-dupla, a City ott folytatta, ahol abbahagyta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 17:56
A Manchester City ott folytatta, ahol a legutóbbi szezonban abbahagyta: az angol bajnok 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t az angol Szuperkupa-mérkőzésen (Community Shield), ezzel hazavihette a szezon első trófeáját. A PL-címvédő mindkét gólját Sergio Agüero szerezte.

Sergio Agüero szállította a győzelmet a Manchester Citynek (Fotó: AFP)
Sergio Agüero szállította a győzelmet a Manchester Citynek (Fotó: AFP)
Sergio Agüero szállította a győzelmet a Manchester Citynek (Fotó: AFP)
Sergio Agüero szállította a győzelmet a Manchester Citynek (Fotó: AFP)
Sergio Agüero szállította a győzelmet a Manchester Citynek (Fotó: AFP)

A Premier League aranyérmese, a Manchester City az FA-kupát megnyerő Chelsea-vel csapott össze a Szuperkupáért. Rekkenő hőség, közel 35 Celsius-fok várta a csapatokat a londoni Wembleyben. Telt házról szó sem lehetett, a felső szektorok közül több is üresen maradt, mondhatni, a szurkolók formája is idény eleji egyelőre...

Mindkét gárda több kulcsjátékosát nélkülözte a vasárnap délutáni meccsen: a Chelsea-nél Eden Hazard és N'Golo Kanté, a Citynél Kevin De Bruyne és David Silva sem volt a keretben. Cserébe mindkét oldalon lehetőséget kaptak fiatalok, a Manchester City 18 éves tehetsége, Phil Foden például otthonosan mozgott a pályán, remek átadásokkal vétette észre magát.

A 13. percben is, amikor a Bernardo Silvától induló támadás végén Foden játszott középre SergioAgüeróhoz, akit nem támadtak meg a Chelsea védői, az argentin pedig 15 méterről kilőtte a bal alsót, Willy Caballerónak esélye sem volt leérni a jól helyezett lövésre. (1–0) Ez volt az argentin válogatott csatár 200. gólja a City színeiben, amivel klubrekorder.

A Manchester City a legutóbbi szezonban látottaknak megfelelően labdabirtoklásra törekedett, az íveléseket úgy kerülte, mint az ördög a kápolnát. A Chelsea próbált agresszíven letámadni, már magasan labdát szerezni, de erőfeszítéseit kevés siker koronázta. A félidő hajrájában így is kis híján egyenlíteni tudott, Marcos Alonso felívelése megtréfálta a kimozduló Claudio Bravót, ám a manchesteriek kapusa javított, és az alapvonalnál összeszedte a labdát.




A fordulás után sem változott a játék képe, az 52. percben növelhette volna előnyét az angol bajnok: Foden ugratta ki Agüerót, aki eltolta a labdát Caballero mellett, azonban az oldalhálóba bombázott kiszorított helyzetből. Ami késik, nem múlik, tartja a mondás, és így is lett.

Hat perccel később John Stones labdaszerzését követően Ilkay Gündogan indította a szélen a nyáron igazolt Rijad Mahrezt, majd Bernardo Silvához került a labda, ő három védő között ugratta ki tökéletes ütemben Agüerót, akinek tizenegy méterről már ujjgyakorlat volt belőni a ziccert Cabellero mellett. (2–0)

A hátralévő fél órában is a City volt veszélyesebb, a Chelsea-nél Álvaro Morata túlzottan elszigetelten játszott, kevés segítséget kapott a társaktól. De megfordítva úgy is nézhetjük, hogy remekül szűrt és védekezett a manchesteri együttes.

Ennek pedig az idény első trófeája, a Szuperkupa lett a jutalma.

A Manchester City nyerte a Szuperkupát (Fotó: AFP)
A Manchester City nyerte a Szuperkupát (Fotó: AFP)

ANGOL SZUPERKUPA (COMMUNITY SHIELD)
CHELSEA–MANCHESTER CITY 0–2

Wembley, London. Vezette: Moss (angol)
CHELSEA: Caballero – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, M. Alonso – Fabregas (Drinkwater, 60.), Jorginho, Barkley – Pedro (Moses, 80.), Morata (Abraham, 69.), Hudson-Odoi (Willian, 60.)
MANCHESTER CITY: Bravo – Walker, Stones (Claudio Gomes, 94.), Laporte (Otamendi, 87.), Mendy – Bernardo Silva, Fernandinho, Foden (Brahim Díaz, 76.) – Mahrez (Gabriel Jesus, 68.), Agüero (Kompany, 79.), Sané (Gündogan, a szünetben)
G: Agüero (13., 58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik