Angol Ligakupa: új igazolásai repítették az Arsenalt, sima Pool-siker

Vágólapra másolva!
2016.09.20. 22:48
null
Xhaka (29-esben) és Lucas Pérez (balra) is betalált (Fotók: Action Images)
Magabiztos győzelemmel jutott az angol Ligakupa legjobb tizenhat csapata közé az Arsenal és a Liverpool is. A Chelsea hosszabbításban gyűrte le a Leicester Cityt. Meglepetésre kiesett az Everton.

Az Arsenalban Granit Xhaka ismét megmutatta, hogy nem feltétlenül kell a gólvonalig kijátszani a labdát ahhoz, hogy egy csapat gólt szerezzen. A svájci válogatott középpályás a hétvégén és most is jó 30 méterről lőtt bombagólt. A labda ezúttal, a Nottingham Forest ellen is a jobb felsőbe ment, mint hétvégén a Hull City otthonában, és hiába ért bele az ellenfél kapusa, a végeredmény ugyanaz lett: Arsenal-gól.

Érdekesség, hogy a Nottinghamben pályára lépett Niclas Bendtner, aki 2005 és 2014 között a londoniak játékosa volt, igaz többször is más klubnál szerepelt kölcsönben. De a dán csatár sem tudott segíteni a csapatán, a másik nyári Arsenal-igazolás ugyanis a második félidőben végleg eldöntötte a továbbjutást.

Lucas Pérez előbb egy tizenegyest értékesített (ez mostanában annyira nem annyira megy az Arsenal játékosainak...), majd egy erőszakos labdaszerzés után közelről talált be. Az Arsenal a legutóbbi szezonban mindössze három 11-est kapott, de ebben az idényben ez volt már az ötödik büntetője.

Végül a ráadásban Alex Oxlade-Chamberlain alakította ki a 4–0-s végeredményt.

A Liverpool is könnyedén jutott tovább
A Liverpool is könnyedén jutott tovább

A Liverpool is rendkívül simán jutott a legjobb tizenhat csapat közé, miután Ragnar Klavan, Coutinho és Divock Origi góljával 3–0-ra nyert a Derby County otthonában.

A Liverpool a 2014–2015-ös szezonban az első hét meccsén mindössze öt gólt szerzett. Ebben a szezonban Jürgen Klopp irányításával már 19-nél járnak első hét találkozójukon.

A játéknap legnagyobb meglepetéseként a Norwich az Everton otthonában nyert 2–0-ra.

HOSSZABBÍTÁS

Kétségtelenül a Leicester City–Chelsea mérkőzés volt a nap rangadója a Ligakupában. Az előző két bajnok meccsét a legutóbbi győztes kezdte jobban: Okazaki Sindzsi mindkétszer a kapu előteréből, kissé jobbról talált be – egyszer fejjel, egyszer lábbal. Érdekesség, hogy a labda egyszer sem ért el a hálóhoz, de a gólvonalon természetesen áthaladt.

Ezután a Chelsea védői hozták azt a pluszt, aminek köszönhetően egyenlített Antonio Conte együttese: előbb Cesar Azpilicueta, majd a második játékrészben Gary Cahill talált be.

Lüktető, jó mérkőzést játszottak a csapatok, látszott, hogy mindketten el akarják dönteni a továbbjutás kérdését még a rendes játékidőben. Senkinek sem hiányzott a hosszabbítás, hétvégén ugyanis újra bajnokikat rendeznek.

Ennek ellenére következett a ráadás, amelyben a Marcin Wasilewski kiállítása miatt már emberelőnyben futballozó Chelsea nagyon hamar döntött. egészen pontosan Cesc Fabregas két szép góllal jelezte Antonio Conténak, hogy szeretne többet játszani a csapatban.

ANGLIA, LIGAKUPA
3. FORDULÓ

Nottingham Forest (II. osztályú)–Arsenal 0–4
Leeds United (II.)–Blackburn Rovers (II.) 1–0
Everton–Norwich City (II.) 0–2
Derby County (II.)–Liverpool 0–3
Brighton & Hove Albion (II.)–Reading (II.) 1–2
Newcastle United (II.)–Wolverhampton Wanderers (II.) 2–0
Bournemouth–Preston North End (II.) 2–3 – hosszabbítás után
Leicester City–Chelsea 2–4 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik