Angol Ligakupa: Lingard továbbjuttatta a Man. Unitedet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.24. 22:43
null
Edward Nketiah volt az Arsenal hőse (Fotó: AFP)
A Manchester United Jesse Lingard góljaival 2–0-ra legyőzte az ugyancsak élvonalbeli Swansea Cityt az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében. Az első osztályú csapatok közül nem hibázott a Bournemouth és a Leicester City sem, a Crystal Palace viszont nagy különbségű vereséget szenvedett a Bristol Citytől. Az Arsenal hosszabbításban gyűrte le a második ligás Norwichot a 18 éves Edward Nketiah duplájával. A Manchester City még inkább megszenvedett a továbbjutásért.

A címvédő Manchester United gond nélkül hozta a Swasea City elleni mérkőzést: Jesse Lingard előbb egy gyönyörű összjátékot követően rúgott gólt, majd a második félidőben Darmian passzát fejelte be 14 méterről.

A Bournemouth vezető góljára gyorsan érkezett válasz a Middlesbroughtól, végül azonban érvényesítette fölényét az élvonalbeli gárda és 3–1-re győzött. A Leicester City is hasonló eredménnyel jutott tovább, csakhogy a 2016-os PL-győztes hátrányban volt a Leeds ellen.

Amely csapatnak viszont nem sikerült kihasználnia az osztálykülönbséget, az a Crystal Palace – a londoniak egygólos előnyről szenvedtek 4–1-es vereséget a Bristol City vendégeként.

Az Arsenal megmentője és hőse a 2008 és 2015 között a Chelsea-nél nevelkedő Edward Nketiah volt, aki előbb hosszabbításra mentette az „ágyúsok” Norwich elleni hazai mérkőzését, majd a túlórában ő szerezte a továbbjutást eldöntő gólt. Mind a kétszer szöglet után talált be, először közvetlenül a becserélése után. Ezzel ő lett az Arsenal első olyan gólszerzője, aki azt követően született (1999. május 20.), hogy Arsene Wengert kinevezték a londoni csapat menedzserévé (1996. október 1.).


Egy vicces kedvű szurkoló a fiatal csatárt még a mérkőzés alatt minden idők legjobb labdarúgójaként említette Nketiah wikipédiás adatlapján – amelyet azóta már „helyreállítottak".

A Manchester City szintén hosszabbításra kényszerült hazai pályán másodosztályú ellenfelével szemben, sőt a Wolverhampton 0–0-val kihúzta a tizenegyespárbajig. Az ABBA-rendszerben zajló szétlövésben egymás után két vendégpróbálkozást is hárított Claudio Bravo, a manchesteriek viszont nem hibáztak, Sergio Agüero panenkás löbböléssel tett pontot a mérkőzés végére.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Swansea City–Manchester United 0–2
(Lingard 21., 59.)
AFC Bournemouth–Middlesbrough (II.) 3–1 (J. Simpson 49., C. Wilson 75. – 11-esből, Afobe 82., ill. Tavernier 56.)
Bristol City (II.)–Crystal Palace 4–1 (M. Taylor 34., Djuric 39., Bryan 60., O'Dowda 66., ill. Sako 21.)
Leicester City–Leeds United (II.) 3–1 (Iheanacho 30., Szlimani 71., Mahrez 88., ill. P. Hernández 27.)
Arsenal–Norwich City (II.) 2–1 – h. u. (Nketiah 85., 96., ill. Murphy 35.)
Manchester City–Wolverhampton (II.) 0–0– tizenegyesekkel 4–1

Szerdán játsszák
20.45:Chelsea–Everton (Tv:Digi Sport2)
21.00:Tottenham Hotspur–West Ham United

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik