Angol Ligakupa: kikapott, de így is döntős a Manchester United

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.26. 22:36
null
A Hull City ráijesztett a Manchester Unitedre (Fotó: AFP)
A labdarúgó Angol Ligakupa elődöntőjében a Hull City hazai pályán 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet, de összesítésben így is az otthon két góllal nyerő „vörös ördögök” örülhetnek.

Az első lehetőségecskére a 17. percig kellett várni, akkor Rojo távoli lövése pattant egy védőt érintve a kapu mellé. A játékrész derekához közeledve éledeztek a hazaiak, és De Geának rövid időn belül két alkalommal is nagyot kellett védenie, de ekkor még megúszta az MU.

Nem úgy a 35. percben, amikor büntetőhöz jutott a Hull City, Huddlestone pedig magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt (1–0).

Nem sokkal később jöhetett volna a válasz, de Ibrahimovic takarásból leadott tekerését Marshall kisimogatta a bal alsóból.

A fordulást követően a manchesteriek reklamáltak büntetőt, de ezúttal néma maradt a síp, a 66. percben viszont megszületett az egyenlítés, Huddlestone szerelése után a labda pont Pogbához pattant, aki közelről nem hibázott (1–1).

A folytatásban előbb Rojo fejese, majd Niasse bólintása pattant kifelé lécről, a 85. percben aztán megszületett az újabb hazai gól: egy gyönyörű összjáték után Niasse lábbal már eredményes volt (2–1).

Újabb gól viszont már nem született, a Manchester United 3–2-es összesítéssel bejutott a február 26-i fináléba, ahol a Liverpoolt búcsúztató Southamptonnal csap össze.



ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Hull City–Manchester United 2–1
(Huddlestone 35. – 11-esből, Niasse 85., ill. Pogba 66.)
Továbbjutott: a Manchester United, 3–2-es összesítéssel

SZERDÁN
Liverpool–Southampton 0–1 (Long 91.)
Továbbjutott: a Southampton, 2–0-s összesítéssel

A DÖNTŐBEN
Manchester United–Southampton, február 26.
Wembley

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik