Angol Ligakupa: kiesett az Arsenal, és a Besiccsel felálló Everton is

Vágólapra másolva!
2014.09.23. 22:40
null
Hiába talált be Sánchez, kiesett az Arsenal (Fotó: Action Images)
Az angol Ligakupa 3. fordulójában az Arsenal és az Everton labdarúgócsapata is elbúcsúzott a sorozattól. A Liverpool drámai 11-es párbajban jutott tovább a Middlesbrough ellen.

Jól kezdődött az Arsenal számára a Southampton elleni mérkőzés, Alexis Sánchez már a 14. percben megszerezte a vezetést a londoniaknak. Arsene Wenger először vetette be tétmérkőzésen nyáron szerződtetett kapusát, David Ospinát, aki a félidő előtt kétszer is kénytelen volt kivenni a labdát a hálójából.

A 20. percben büntetőhöz jutottak a „szentek”, a tizenegyest Dusan Tadics értékesítette. Már úgy tűnt, döntetlennel mennek szünetre a felek, Nathaniel Clyne azonban a 40. percben betalált.

A második félidőben Santi Cazorla és Alex Oxlade-Chamberlain is beállt az Arsenalba, de újabb gól már nem született, így a 3. fordulóban kiestek az „ágyúsok”.

Szintén először volt kezdő új csapatában, (a Swansea ellen játszó) Evertonban Muhamed Besic. A Ferencváros korábbi labdarúgója az első félidőben egy távoli lövéssel próbálkozott, amely elkerülte a kaput. Nem úgy, mint Nathan Dyer kísérlete, amely a 28. percben a liverpooliak hálójában kötött ki.

A szünetben Roberto Martínez lecserélte Samuel Eto'ót, de a helyére beálló Romelu Lukaku sem tudott segíteni, a 64. percben Gylfi Sigurdsson növelte a walesiek előnyét. A kegyelemdöfést a 87. percben Marvin Emnes adta meg, 3–0-ra nyert a Swansea, amely története során először győzte le az Evertont.

Az első osztályú csapatok közül a Sunderland is kiesett, amely 2–1-es vereséget szenvedett a Stoke Citytől. Továbbjutott azonban a Manchester Unitedet kiejtő MK Dons is, amelyben a „vörös ördögök” ellen duplázó Benik Afobe ismét két gólt szerzett, valamint Király Gábor csapata a Fulham is – a magyar kapus a kispadon ült.

Első alkalommal játszott a Liverpool felnőtt csapatában Jordan Rossiter. A 17 éves középpályás nem is álmodhatott volna szebb debütálásról, a Middlesbrough védelmi hibáját követően a 10. percben betalált, miután a saját kapujából kimozduló, lábbal menteni igyekvő Jamal Blackman luftot rúgott.

A szünetre előnnyel mentek a „vörösök", a második félidő azonban nem indult jól számukra, a 62. percben Adam Reach egyenlített. Az állás már nem változott a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első félideje sem hozott gólt, a 112. percben azonban egy kapu előtti kavarodást követően Suso talált be.

A hosszabbítás hosszabbításában azonban Kolo Touré szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a Middlesbrough pedig Patrick Bamford 11-esével egyenlített.

Így végül 11-es rúgások döntöttek, de nem könnyen... Először a hosszabbításban eredményes Bamford hibázott a Middlesbrough-ban, majd a Liverpoolban Raheem Sterling is rontott. Öt-öt rúgó után 4–4-re állt az állás, vagyis folytatódott a párharc. Már a kapusok is sorra kerültek és elkezdődött a második teljes kör, többek között Mario Balotelli is kétszer verte be. A 15. sorozatban Albert Adomah hibázott a vendégeknél, így végül 14–13-ra győzött a 11-es párbajban a Liverpool és jutott a nyolcaddöntőbe.


ANGLIA, LIGAKUPA
3. FORDULÓ
Arsenal–Southampton 1–2
(Sánchez 14., ill. Tadics 20., Clyne 40.)
Cardiff City–AFC Bournemouth 0–3 (Gosling 9., 33., Daniels 22.)
Derby County–Reading 2–0 (Russell 67., Pearce 82. – öngól)
Leyton Orient–Sheffield United 0–1 (Higdon 3.)
MK Dons–Bradford City 2–0 (Afobe 5., 86.)
Shrewsbury–Norwich City 1–0 (Collins 54.)
Sunderland–Stoke City 1–2 (Altidore 16., ill. Muniesa 31., 71.)
Swansea City–Everton 3–0 (N. Dyer 28., Sigurdsson 64., Emnes 87.)
Fulham–Doncaster Rovers 2–1 (B. Ruiz 16., Burn 32., ill. Coppinger 60.)
Liverpool–Middlesbrough 2–2, 14–13 – 11-esekkel (Rossiter 10., Suso 112., ill. Reach 62., Bamford 123. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik