Angol Ligakupa: Bogdán hibátlanul védett, gálázott a City, kiesett az MU

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.28. 22:43
null
Bogdán nem kapott gólt, a Liverpool továbbjutott
A Liverpool hazai pályán 1–0-ra nyert a Bournemouth ellen, így bejutott az angol Ligakupa legjobb nyolc csapata közé. A találkozót Bogdán Ádám végigvédte. A Manchester City könnyedén, 5–1-re legyőzte a Crystal Palace-t, a Manchester United viszont hazai pályán tizenegyesekkel kikapott a másodosztályú Middlesbroughtól.
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Manchester City–Hull City
Stoke City–Sheffield Wednesday
Southampton–Liverpool
Middlesbrough–Everton

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a találkozókat a november 30-i héten játsszák le.

Bogdán Ádám ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet a Liverpoolban. A magyar kapus pedig bizonyította az őt most először tétmeccsen beállító Jürgen Kloppnak, hogy lehet rá számítani. Igaz, hogy a magyar kapusnak összességében túl sok dolga nem akadt, a mérkőzés elején több remek védéssel is megakadályozta, hogy csapata gólt kapjon a Bournemouth elleni Ligakupa-mérkőzésen.

Bogdán a 4. percben hatalmas bravúrral védte Marc Pugh ziccerét, majd a 20. percben Felix Stanislas közeli fejesénél is a helyén volt. Ez utóbbi pillanatában a Liverpool már vezetett – Nathaniel Clyne találatával.

A Bogdán – Clyne, K. Touré (Skrtel, 33.), Lovren, Randall – Allen, Brannagan (Leiva, 65.), Teixeira, Ibe, Firmino – Origi felállású Pool végül megőrizte egygólos előnyét, s jutott a következő fordulóba.

A nemrég kinevezett Jürgen Klopp az első győzelmét ünnepelhette tétmérkőzésen a Liverpool kispadján. Ehhez négy meccsre volt szüksége a német szakembernek.

Klopp a mérkőzést követően



A találkozó összefoglalója

A Manchester City jóval könnyedébben jutott a negyeddöntőbe. A Crystal Palace nagyjából az első félidő végéig reménykedhetett a bajnoki listavezető vendégeként, a 44. percben azonban Kevin de Bruyne már csapata második gólját szerezte, s mivel Wilfred Bony korábban már betalált, Manuel Pellegrini együttese 2–0-s előnnyel mehetett a szünetre. Ráadásul hazai pályán játszottak a manchesteriek.

A második játékrészben Kelechi Iheanacho és Yaya Touré is betalált – a City simán jutott tovább. Annak ellenére is, hogy a végén a Crystal Palace szépített. S, hogy az utolsó szó is a manchesterieké legyen, arról a 17 éves Manu García gondoskodott, akinek góljával kialakult az 5–1-es végeredmény.

A Manchester United a Romero – Darmian, Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Fellaini – Lingard, Andreas Pereira, Depay – Wilson kezdővel állt ki a szebb napokat megélt, jelenleg másodosztályú Middlesbrough ellen. A „vörös ördögök” nem bírtak ellenfelükkel, ezért Louis van Gaal a szünetben becserélte Wayne Rooneyt, majd a második félidőben Ashley Youngot és Anthony Martialt is. Ők sem váltották meg a világot, a rendes játékidő és hosszabbítás sem hozott gólt.

A tizenegyespárbajban hazai oldalról csak Pereira talált be, Rooney, Carrick és Young hibázott, így a Boro jutott tovább.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Manchester City–Crystal Palace 5–1
Liverpool–AFC Bournemouth 1–0
Southampton–Aston Villa 2–1
Manchester United–Middlesbrough (II.) 0–0 – tizenegyesekkel 1–3

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Manchester City–Hull City
Stoke City–Sheffield Wednesday
Southampton–Liverpool
Middlesbrough–Everton
A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a találkozókat a november 30-i héten játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik