Angol Ligakupa: a tizedik épp nem lett meg – kiütötte a City a Burtont

Vágólapra másolva!
2019.01.09. 22:40
null
Gálázott a Manchester City (Fotó: AFP)
A Manchester City 9–0-ra kiütötte a harmadosztályú Burton Albiont az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. Gabriel Jesus négyszer talált be, Zincsenko élete gólját szerezte.

Ahogyan arra számítani lehetett, a City már az első pillanatoktól kapuja elé szegezte harmadosztáyú ellenfelét. Nem is kellett sokat várni az első gólra: David Silva centerezése után Kevin de Bruyne bólintott a kapuba (1–0).

A 12. percben közel került az egyenlítéshez a – labdát mindössze 26 százalékban birtokló – Burton, ám Marcus Harness 13 méterről, szemben a kapuval a bal felső sarok fölé csavart – nem is kevéssel.

A 30. percbenGabriel Jesus szerezte meg a második hazai találatot, Leroy Sané közeli lövését Collins kapus bravúrral még védeni tudta, ám a felperdülő labdára a brazil csatár érkezett elsőként, és két védő közül az üres kapuba bólintott (2–0).

Hét perccel később már 4–0 állt az eredményjelzőn: előbb egy sakk-mattig játszott akció végén Jesus köszönt be másodszor is, majd Olekszandr Zincsenko 22 méterről, futtából mindenki feje felett eltekerve a labdát a bal felső sarokba csavart.

Az első félidő góljai

A fordulás után Jesus még kétszer beköszönt, találatai köztPhil Foden is feliratkozott a gólszerzők közé. A brazil támadó ezzel először szerzett egy meccsen négy gólt a Cityben (7–0).

A 70. percben Kyle Walker is betalált (8–0) – ezzel a Manchester City 1987 novembere óta először lőtt egyetlen mérkőzésen legalább nyolc gólt, igaz akkor tízig sem állt meg. Az elszenvedő a Huddersfield Town volt még a másodosztályban…

A végeredményt Rijad Mahrez állította be a 83. percben (9–0).

A második félidő góljai

Ezzel a City a legnagyobb gólkülönbségű sikert érte el az 1986-os Liverpool–Fulham Ligakupa-találkozó óta, akkor a Pool 10–0-val küldte haza a londoniakat.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Manchester City–Burton Albion (III.) 9–0
(De Bruyne 5., Gabriel Jesus 30., 34., 57., 65., Zincsenko 37., Foden 62., Walker 70., Mahrez 83.)
Kedden
Tottenham Hotspur–Chelsea 1–0 (Kane 26. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik