Angol Ligakupa: a Pool megszenvedett a továbbjutásért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 23:52
Az angol Ligakupa 2. fordulójában a Liverpool hazai pályán csak hosszabbításban tudta legyőzni a Notts Countyt. A Pool már 2–0-ra is vezetett a rendes játékidőben, de a harmadosztályú együttes kiharcolta a ráadás lehetőségét – hiába.
Raheem Sterling már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Liverpoolnak. Az első félóra végén pedig Daniel Sturridge duplázta meg a hazaiak előnyét.


Sturridge eddig remekül él a Luis Suárez eltiltása miatt adódó lehetőséggel: a Pool az első két bajnokiját egyaránt Sturridge góljával nyerte meg 1–0-ra.
Sturridge eddig remekül él a Luis Suárez eltiltása miatt adódó lehetőséggel: a Pool az első két bajnokiját egyaránt Sturridge góljával nyerte meg 1–0-ra.

A szünetben a Daft Punk „Get Lucky" című száma szórakoztatta a közönséget, s bizony ekkor talán csak Fortunában bízhattak a Notts Countynál. A szerencse pedig melléjük is szegődött. Egyrészt több kapufát is lőtt a Pool, majd a 62. percben Yoann Arquin kissé lesgyanús helyzetben fejelte a szépítőtalálatot.

Persze ez sem lett volna probléma, ha a 84. percben Adam Coombes egy gyönyörű kontra végén nem mentette volna hosszabbításra a párharcot.

Ezután azonban ismét magasabb fordulatszámra kapcsolt a liverpooli együttes és a ráadásban Sturridge és Jordan Henderson találatával nyert, s ezzel továbbjutott a következő fordulóba.

A West Bromwich Albion simán, 3–0-ra legyőzte a Newport Countyt. A találkozó hőse a burundi születésű Saido Berahino volt, aki a 7. és a 39. perc között mesterhármast szerzett. A sérülése után már a csapattal edző Gera Zoltán természetesen még nem játszott.

Bodán Ádám a kispadról nézhette végig, ahogy csapata, a Bolton hosszabbításra, majd 11-esrúgásokra kényszerül a Tranmere vendégeként. A Wanderers nem is bírta az idegek harcát, kiesett.

Az élvonalbeli Fulham csak tizenegyesekkel jutott tovább.

ANGLIA, LIGAKUPA
2. FORDULÓ
Carlisle United–Leicester City 2–5
Doncaster Rovers–Leeds United 1–3
Sunderland–Milton Keynes Dons 4–2
Bristol City–Crystal Palace 2–1
Barnsley–Southampton 1–5
Burton Albion–Fulham 2–2 – 11-esekkel 6–7
Burnley–Preston North End 2–0
Liverpool–Notts County 4–2 – h. u.
Norwich City–Bury 6–3
Leyton Orient–Hull City 0–1 – h. u.
West Ham United–Cheltenham Town 2–1
Yeovil Town–Birmingham City 3–3 – 11-esekkel 2–3
Derby County–Brentford 5–0
Queens Park Rangers–Swindon Town 0–2
Tranmere Rovers–Bolton Wanderers 1–1 – 11-esekkel 4–2
Peterborough United–Reading 6–0
Huddersfield Town–Charlton Athletic 3–2
West Bromwich Albion–Newport County 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik