Angol Ligakupa: a Man. City és az MU is továbbjutott

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.12.18. 22:57
null
Raheem Sterling duplázott, továbbment a Manchester City (Fotó: AFP)
Meglepetés nélkül zajlott le az angol Ligakupa negyeddöntőjének szerdai játéknapja: a bajnokságban menetelő Leicester City 2–2-es rendes játékidő után tizenegyesekkel nyert az Everton otthonában, míg a két manchesteri óriás, a City és a United egyaránt három gólt szerezve jutott a legjobb négy közé.

A „tartalékosan” felálló Manchester City Joao Cancelo villanásával került előnybe az Oxford vendégeként, s bár a házigazda a szünet után meglepetésre egyenlített, az ezúttal csatárt játszó Raheem Sterling duplája elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz (1–3). A teljesség kedvéért illik megjegyezni, hogy az Oxford 18-szor (!) próbálkozott kapura lövéssel, Pep Guardiola regnálása alatt ez új negatív csúcs a Citynél.

A Leicester City már jobban megszenvedett, Brendan Rodgers együttese hiába vezetett már két góllal, az Everton előbb szépített, majd a 91. percben egyenlített is (2–2). A tizenegyespárbajt a vendégek bírták jobban, az utolsó lövést Jamie Vardy értékesítette.

A Manchester United óriási mezőnyfölényben futballozott a negyedosztályú Colchester United ellen, amely története során először játszhatott az Old Traffordon. Az első félidőben tucatnyi lehetőséget elpuskázó hazaiak a szünet után szakították ki a gólzsákot, az első találatot jegyző Marcus Rashford már 14 gólnál jár az idényben, ami már most az egyéni legjobbja (3–0).

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Everton–Leicester City 2–2
(T. Davies 70., Baines 91., ill. Maddison 26., J. Evans 29.) – 11-esekkel 2–4
Oxford United (III.)–Manchester City 1–3 (M. Taylor 46., ill. Cancelo 22., Sterling 50., 70.)
Manchester United–Colchester United (IV.) 3–0 (Rashford 51., R. Jackson 56. – öngól, Martial 61.)
Kedden
Aston Villa–Liverpool FC 5–0
(Hourihane 14., Boyes 17. – öngól, Kodjia 37., 45., Wesley 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik