Anglia: Sam Allardyce az új szövetségi kapitány – hivatalos

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 17:17
null
Allardyce a Sunderlandet hagyta el az angol válogatottért (Fotó: Action Images)
A várakozásoknak megfelelően Sam Allardyce lett az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

 

A 61 éves szakembert csütörtökön javasolta a posztra az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) háromtagú testülete, így a mostani kinevezés gyakorlatilag csak formalitás volt.

Allardyce – aki tavaly október óta a Sunderland együttesét irányította – Roy Hodgsont váltja az angol csapat kispadján. Utóbbi azt követően mondott le posztjáról, hogy együttese a nyolcaddöntőben az izlandiaktól elszenvedett vereséggel búcsúzott a franciaországi Európa-bajnokságtól.

Allardyce megbízatása egyelőre két évre szól. „Elmondhatatlanul nagy megtiszteltetés, hogy az angol válogatott vezetője lehetek. Nem titok, ez volt az a szerep, amelyről mindig is álmodtam. Számomra ez az abszolút legjobb munka Angliában. Mindent megteszek, hogy a válogatott jól játsszon, és hogy hozzásegítsem a nemzetünket a sikerhez, amit a szurkolóink megérdemelnek. De mindenek felett büszkévé kell tennünk az egész országot, az embereket” – jelentette ki.

A Premier League egyik legtapasztaltabb edzőjének számító Allardyce – 467 PL-meccsénél csak Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger és Harry Redknapp számlál többet – tréneri pályafutása alatt a Limericknél, a Prestonnál, a Blackpoolnál, a Notts Countynál, a Boltonnál, a Newcastle Unitednél, a Blackburn Roversnél, a West Ham Unitednél és a Sunderlandnél dolgozott.

„Sam a legjobb angol jelölt, ez nyilvánvaló, mert nagyon sok tapasztalatot gyűjtött a Premier League-ben” – nyilatkozta róla korábban Sir Alex Ferguson.

Az új kapitánnyal Anglia szeptember 4-én vívja első tétmeccsét. Az ellenfél Szlovákia lesz a világbajnoki selejtezőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik