Anglia: Platini üdvözli a tulajdonosi kör forradalmi szélesítését

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 10:26
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke felsorakozott a brit kormány minap nyilvánosságra került terve mögé, amelynek értelmében a szurkolók tulajdonrészhez jutnának az angol klubokban.

„A magam részéről nagyszerűnek tartom a gondolatot, hogy a drukkerek tulajdonrészhez jussanak, mert ők mindig ott lesznek a klubok mögött, nem hagyják cserben, alakuljanak bárhogyan is az eredmények" – mondta Michel Platini, aki a Barcelona és a Real Madrid tulajdonosi modelljét nevezte meg követendő példaként.

Az európai futball első embere aláhúzta: vannak csapatok, ahol az elnök, az edző, sőt a játékosok többsége is külföldi, így egyedül a szurkolók hordozzák a szerinte nagyon fontos nemzeti, illetve helyi identitást – ebből a szempontból is lényeges, hogy nagyobb beleszólásuk legyen a klubok működésébe.

A két legnagyobb brit politikai erő, a tervét már megszellőztető, kormányzó Munkáspárt, valamint a Konzervatív Párt egyaránt zászlajára tűzte a brit futball megreformálásának ügyét, azaz minden jel arra mutat, hogy a labdarúgás a közelgő parlamenti választások előtti kampány egyik fontos eleme lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik