Anglia: nincs megegyezés, kizárták a kétszeres FA-kupa-győztes klubot

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 08:03
null
A Bury és a Bolton együtt reménykedett a csodában (Fotó: Bury FC)
Az Angol Futball Liga (EFL) kedden kizárta az 1885-ben alapított, harmadosztályban induló Bury FC-t, mivel a megadott határidőig nem született megegyezés a tulajdonosváltásról.

 

A 134 éves egyesület – amely 1900-ban és 1903-ban FA-kupát nyert – az előző idényben kiharcolta a feljutást a League Two-ból.

A klub anyagi gondjai miatt a liga nem engedte bajnoki mérkőzést játszani a csapatot, amíg nem bizonyosodott be, hogy a pénzügyi háttér adott az idény befejezésére.

A Bury elöljárói nem tudtak a kedd délutáni határidőig megegyezni, így kizárták a klubot – számolt be róla a BBC.

Az Opta statisztikája szerint a Bury 4852 mérkőzést játszott az EFL-ben az 1894-es bemutatkozása óta. Ennél csak öt klub szerepelt több találkozón (Notts County, Preston North End, Burnley, Wolves, Derby).

Az EFL legutóbb 1992-ben volt kénytelen kizárást alkalmazni, akkor a Maidstone Uniteddel esett meg ez a csúfság.

Hasonló cipőben jár a Bolton Wanderers is. A négy FA-kupa-aranyéremmel büszkélkedő klubnak 14 napja van új befektetőt találni vagy bizonyítani, hogy az anyagi háttér stabil. A Bolton négy mérkőzést már lejátszott a League One most futó idényében, ezeken összesen egy pontot gyűjtött, és a 12 pontos levonás miatt jelenleg mínusz 11 ponttal áll a tabella 23. helyén.

A League One küzdelmei a Bury kizárása miatt 23 csapattal folytatódnak, az idény végén három gárda esik ki a negyedosztályba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik