Anglia: Mourinho máris visszatért – de miért pont ide?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.19. 14:43
null
Mourinho máris feltűnt egy lelátón (Fotó: BBC)
A Chelsea-től csütörtökön menesztett José Mourinho már szombaton újra megjelent egy angol futballmeccsen: a másodosztályú Brighton & Hove Albion–Middlesbrough mérkőzésen ült fel a lelátóra.

 

 

A portugál szakember szombat reggel közleményt adott ki, először szólalt meg az elbocsátása óta. Igaz, a közlemény egyes szám harmadik személyben ír a szakemberről.

„José Mourinho örül, hogy még egy lehetőséget kapott a Chelsea-nél, amelyet több éven át tartó sikertelenség után ismét a bajnoki címhez segített. Büszke a klubbal megnyert nyolc trófeájára, és hálás, hogy kétszer is a Chelsea menedzsere lehetett. Általában José dönt a szakításról, de ezúttal a klub határozott így – állt a közleményben. – Új ciklus kezdődik, José reméli, a következő időszak ugyanolyan sikeres lesz, mint az eddigiek. Nem tervez hosszú pihenőt, mert nem fáradt, nincs rá szüksége.”

„Imádja a futballt, ezért sűrűn jár meccsekre, ahol a barátait támogatja. A nagy csapatok meccseitől viszont távol marad, mert nem szeretne felesleges pletykákat. José és családja Londonban marad. Egy ideig nem fog beszélni a helyzetéről, a sajtó megértését kéri” – írja a közlemény.

Nos, a barátainak támogatásával már megmagyarázható, miért a Brighton–Middlesbrough meccset választotta, hiszen a vendégek edzője, Aitor Karanka a Real Madridnál a portugál segítője volt.

Mourinho jelenléte legalábbis nem ártott a Borónak: 3–0-ra megnyerte a rangadót, és vezeti a tabellát.

Tőzsér Dániel csapata, a QPR 1–1-et játszott Bristolban – a magyar középpályást a cseresorba nevezték, nem lépett pályára.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
22. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Brighton and Hove Albion–Middlesbrough 0–3
Bolton Wanderers–Fulham 2–2
Brentford–Huddersfield Town 4–2
Bristol City–QPR 1–1
Burnley–Charlton Athletic 4–0
Ipswich Town–Derby County 0–1
Nottingham Forest–MK Dons 2–1
Rotherham United–Hull City 2–0
Az élcsoport: 1. Middlesbrough 46 pont, 2. Derby County 44, 3. Brighton 43, …11. QPR 29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik