nemzetisport.hu 2016.07.19 22:34

Anglia: magyar út volt a fődíj, kamu nyertest találtak ki

Az év egyik legabszurdabb sztorijába keveredett az angol harmadosztályban (League One) szereplő Chesterfield labdarúgócsapata. A Chesterfield május 18-án meghirdetett egy játékot – azok körében, akik megvették a klub húszfontos támogatói jegyét, kisorsoltak egy utat, és a szerencsés nyertes pedig elkísérhette a csapatot magyarországi edzőtáborába. Legalábbis ez volt a terv.

A Chesterfield vezetősége elég kínos magyarázkodásra kényszerült a kamu nyertes miatt (Fotó: Action Images)

A játékkiírás szerint minden szurkoló, aki megvette a húszfontos támogatói jegyet, részt vett a fődíj sorsolásán. A nyertes Magyarországra utazhatott volna el a csapattal (a játék kiírásának pillanatában az edzőtábor helyszíne még nem volt biztos), részt vehetett volna edzéseken, megnézhetett volna egy edzőmérkőzést, sőt, még a játékosokkal és a szakmai stábbal is együtt ebédelhetett, illetve vacsorázhatott volna. Bónusz: egy aláírt mez. A klub július elején jelentette be, hogy a célpont Magyarország.

Mint kiderült, csupán négy szurkoló jelentkezett a játékra, a Chesterfieldnél viszont valaki annyira kínosnak érezte a szituációt, hogy inkább kitalált egy nyertest, a „Surreyben lakó James Higginst.” Higgins nem jelentkezett a díjért, a klub pedig július 14-én kiadott egy – később törölt – hírt, melyben azt állította, a nyertes egészségügyi gondok miatt nem tudott elutazni, és mindenkinek visszaadják a pénzét, aki részt vett a játékban.

A klub szurkolói közül többen felvetették a kérdést, hogy létezik-e a „betegeskedő” Higgins, a klub igazgatója, Ashley Carson pedig vizsgálatot indított. Sejthető eredménnyel.

„Rájöttem, hogy a győztes nem létezett, a klub kommunikációs osztályához eljuttatott információ pedig meg volt hamisítva. A klub alapelve a zéró tolerancia hasonló esetekben. Meg szeretném köszönni annak a drukkernek, aki kapcsolatba lépett velem az aggályai miatt – ezt követően indítottunk vizsgálatot. A Chesterfield Football Club elnézést kér mind a négy szurkolótól, aki részt vett a játékban, és mindenkit biztosíthatunk, az ügynek fegyelmi következményei lesznek" – tudatta az igazgató hivatalos közleményben.

Már csak egy kérdés maradt: mi az ördögért nem sorsolták ki a magyarországi utat a négy tényleges pályázó között?

 

2020.07.12 22:38:42

Angol labdarúgás H. D.

A Southampton hamar vezetést szerzett, majd fordított a Solskjaer-csapat, ám a ráadásban jött a feketeleves.

2020.07.12 17:18:51

Angol labdarúgás M. G.

Lacazette bombázott, Szon Hung Min emelt, Alderweireld bólintott, a végén Mourinho csapata örült.

2020.07.11 15:12:11

Angol labdarúgás B. Á.

Jürgen Klopp együttese nem bírt az Anfielden a Burnleyvel, amely a hajrában a győztes gólt is megszerezhette volna.

2020.07.09 17:24:13

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Premier League bajnokainak óriási akaraterő kellett ahhoz, hogy kitörjenek a nyomorból.

2020.07.09 20:45:50

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

... nem ezek miatt marad emlékezetes a Villa elleni bajnoki, hanem a Fernandes által kiharcolt 11-esről.