Anglia: Leicester? Arsenal? Itt lehet a Vardy-ügy nagy nyertese!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 11:59
Alighanem kevesen szurkolnak most jobban a Fleetwoodnál annak, hogy Jamie Vardy valóban átigazoljon az angol bajnok Leicester Citytől a másodikként záró Arsenalhoz.

A hírek szerint a 24 góllal záró támadó szerződésében van egy záradék, amely 20 millió fontban határozza meg a kivásárlási árát – feltéve, hogy BL-induló gárdáról van szó. Márpedig a hírek szerint a BL-induló Arsenal már meg is tette az ajánlatát, innentől pedig már csak Vardyn múlik. A BBC szerint a döntésre még hétfőn sor kerül.
A BBC szerint a döntésre még hétfőn sor kerül.

S hogy hogyan jön a képbe a harmadosztályban (League One) szereplő Fleetwood? A 29 éves támadó 2012-ben az akkor még az ötödik ligában játszó együttesben futballozott, kiváló játékának (és nem mellesleg 31 góljának) köszönhetően pedig csapatával feljutottak a League Two-ba.

Ott azonban már Vardy nélkül szerepelt a Fleetwood, mivel ligán kívüli (az első négy osztály alatti) rekordért, 1 millió fontért megvette őt a Leicester City. A támadó tündérmeséje azóta töretlenül íródik, jelenleg épp az angol válogatottal készül az Európa-bajnokságra.

A kiscsapat pedig a hírek szerint igyekezett erre (na jó, nem biztos, hogy ennyire pozitív folytatást vártak) az eshetőségre is felkészülni egy beépített záradékkal, amely a következő eladás vételárából érkezhet a klubhoz.

Angol lapértesülés szerint a Fleetwood 6.8 millió fontot kaphat a 20 milliós átigazolási összegből, amely alighanem igencsak jól jön a harmadosztályban a 19., bennmaradó helyen végző együttesnek.

Az már más kérdés, hogy a bajnoknál aligha néz ki fényesen, hogy a gólvágójáért nettó 13.2 millió érkezne csak a számlára…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik