nemzetisport.hu 2015.12.19 10:03

Anglia: klubhűség a halál után, döbbenetes ajánlat 1.8 millióért

Az angol másodosztályban szereplő Huddersfield Town labdarúgócsapata nem mindennapi ajánlattal állt az igazán elszánt szurkolói elé. A klub különleges temetési búcsúztatót ígér.

 

A Huddersfield Town hosszú távú kapcsolatot kíván kialakítani a szurkolókkal, a haláluk után is.

Az Avalon temetkezési vállalat nemrégiben összeállt az angol klubbal, és gondoskodik arról, hogy az igazán elszánt drukkerek futball témájú temetésben részesülhessenek.

Portfóliójában olyan szolgáltatások szerepelnek, mint a klub kék-fehér színeire festett, egyedi koporsó vagy névvel ellátott urna, de arra is van lehetőség, hogy az elhunyt hamvait szétszórják a John Smith Stadion területén.

Adam Fisher a temetkezési vállalat üzletfejlesztési menedzsere szerint a Huddersfield Town az első labdarúgóklub az Egyesült Királyságban – és talán a világon –, amely megtalálta ezt a piaci rést.

„Olyan csapatot kerestünk, amely nem túl nagy, de nem is sokadosztályú. A Huddersfield tökéletesen megfelel az elképzeléseinknek” – mondta a kiválasztás szempontjáról a menedzser.

Egy futballtemetés költsége jelenleg 5770 euróra (mintegy 1.8 millió forint) rúg, de az előrelátó drukkerek legfeljebb tízéves futamidőre, havi részletben is rendezhetik a számlát, természetesen előre.

„Bár a legtöbb temetés még hagyományos szertartással történik, úgy látom, hogy az elmúlás helyett egyre inkább az élet ünneplése kerül előtérbe, ami magában foglalja a sport érdekeit is. Gyakran kérik az emberek, hogy valamilyen formában használhassák a klub nevét, márkáját. A szurkolók ezzel a halál után is támogatják a klubot” – tette hozzá Fischer.

„Ez még tabutéma, de nem kell, hogy az legyen. Vannak bizonyos dolgok az életben – ilyen a halál és az adók –, amikre jobb előre készülni. Minél hamarabb megtervezünk, annál jobb.”

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.