Anglia: klubhűség a halál után, döbbenetes ajánlat 1.8 millióért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.19. 10:03
Az angol másodosztályban szereplő Huddersfield Town labdarúgócsapata nem mindennapi ajánlattal állt az igazán elszánt szurkolói elé. A klub különleges temetési búcsúztatót ígér.

A Huddersfield Town hosszú távú kapcsolatot kíván kialakítani a szurkolókkal, a haláluk után is.

Az Avalon temetkezési vállalat nemrégiben összeállt az angol klubbal, és gondoskodik arról, hogy az igazán elszánt drukkerek futball témájú temetésben részesülhessenek.

Portfóliójában olyan szolgáltatások szerepelnek, mint a klub kék-fehér színeire festett, egyedi koporsó vagy névvel ellátott urna, de arra is van lehetőség, hogy az elhunyt hamvait szétszórják a John Smith Stadion területén.

Adam Fisher a temetkezési vállalat üzletfejlesztési menedzsere szerint a Huddersfield Town az első labdarúgóklub az Egyesült Királyságban – és talán a világon –, amely megtalálta ezt a piaci rést.

„Olyan csapatot kerestünk, amely nem túl nagy, de nem is sokadosztályú. A Huddersfield tökéletesen megfelel az elképzeléseinknek” – mondta a kiválasztás szempontjáról a menedzser.

Egy futballtemetés költsége jelenleg 5770 euróra (mintegy 1.8 millió forint) rúg, de az előrelátó drukkerek legfeljebb tízéves futamidőre, havi részletben is rendezhetik a számlát, természetesen előre.

„Bár a legtöbb temetés még hagyományos szertartással történik, úgy látom, hogy az elmúlás helyett egyre inkább az élet ünneplése kerül előtérbe, ami magában foglalja a sport érdekeit is. Gyakran kérik az emberek, hogy valamilyen formában használhassák a klub nevét, márkáját. A szurkolók ezzel a halál után is támogatják a klubot” – tette hozzá Fischer.

„Ez még tabutéma, de nem kell, hogy az legyen. Vannak bizonyos dolgok az életben – ilyen a halál és az adók –, amikre jobb előre készülni. Minél hamarabb megtervezünk, annál jobb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik