Anglia: „Kiöljük az érzelmeket a futballból” – Pochettino nem örül a videobírónak

Vágólapra másolva!
2018.03.01. 13:19
null
Paul Tierney játékvezető volt a Tottenham–Rochdale mérkőzés egyik főszereplője (Fotó: AFP)
Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának menedzsere úgy véli, az angol futball nem áll arra készen, hogy a következő szezontól a Premier League-ben is bevezessék a videobírót, amely a jelenlegi működési formájában kiöli az érzelmeket a sportágból.

A Tottenham szerdán 6–1-re megverte a harmadosztályú Rochdale-t az FA-kupa nyolcaddöntőjének megismételt mérkőzésén, ám Paul Tierney játékvezető az első félidőben (1–1) két góltól is megfosztotta a londoni csapatot – igaz, az egyiket a videobíró segítsége nélkül. A hatodik percben Erik Lamela találatát Fernando Llorente szabálytalansága miatt nem adta meg a játékvezető, majd Szon Hung Min tizenegyesét azért érvénytelenítette, mert a dél-koreai futballista megtorpant nekifutás közben.

LAMELA MEG NEM ADOTT GÓLJA


SZON HUNG MIN ÉRVÉNYTELENÍTETT TIZENEGYESE

„Vegyesek az érzéseim. Egyfelől boldog vagyok, mert elvégeztük a feladatunkat és bejutottunk a negyeddöntőbe, másfelől viszont az első félidő mindenkinek kínos volt – kezdte Pochettino. Nem vagyok benne biztos, hogy a videobíró a segítségünkre van. A futball az érzelmekről szól, szeretnénk, ha ez megmaradna. Úgy szeretjük ezt a játékot, ahogy van. A szurkolók nem voltak elragadtatva attól, amit ezen a meccsen láttak.”

„A labdarúgásban benne vannak a hibák. Mi is hibázunk, a játékosok is és a bírók is. Amikor a szünetben visszanéztük a jeleneteket, nehéz volt elfogadni néhány döntést, de az utolsó mindig a játékvezetőé. Sok munka áll előttünk. Egyeztetnünk kell és elmagyaráznunk egymásnak a dolgokat, mert a jelenlegi formájában a videobíró nem segíti a futballt. Ha használjuk ezt a rendszert, akkor biztosnak kell lennünk benne” – folytatta az argentin szakember.

„Tisztelnünk kell a szurkolókat, akik viszont nem boldogok. Kiöljük az érzelmeket a játékból, pedig a drukkerek ezért fizetnek. Máskülönben otthon maradnak és megnézik tévén a meccseket. Legalábbis én így gondolom. Nem vagyok a technikai újítások ellen, de óvatosnak kell lennünk, amikor bele akarunk nyúlni a mérkőzésbe. Inkább a futballról beszéljünk, mint a gépekről” – vélekedett Pochettino.

A Tottenham menedzsere hozzátette, szerinte Lamela gólja és Szon Hun Ming tizenegyese is szabályos volt. Ezt azzal indokolta, hogy az argentin középpályás találatánál Llorente nem rántotta le ellenfelét, míg a dél-koreai labdarúgó nem a nekifutás utolsó lépésénél, hanem „félúton” torpant meg, amit a szabálykönyv nem tilt.

A MÉRKŐZÉS (SZABÁLYOS) GÓLJAI

A vitatott játékvezetői ítéletek végül nem befolyásolták döntően a találkozó alakulását, hiszen a Tottenham a második félidőben kiütötte a Rochdale-t. A Spurs a negyeddöntőben a Swansea Cityhez látogat.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ – MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Tottenham Hotspur–Rochdale (III.) 6–1
(Szon Hung Min 23., 65., Llorente 47., 53., 59., Walker-Peters 92., ill. Humphrys 31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik