Anglia: karácsony után itt az első edzőváltás a PL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.27. 12:24
December 27-ig kellett várni a szezonbeli első edzőváltásra az angol labdarúgó Premier League-ben: a Crystal Palace vezetősége a december 26-i, Southampton elleni vereséget (1–3) követően menesztette Neil Warnockot.

A 66 éves Warnock Tony Pulis távozása után, augusztusban vette át a Crystal Palace szakmai munkájának irányítását. Csapata tizenhatból mindössze három mérkőzést nyert meg a bajnokságban, és a 18. forduló után a 18., kieső helyen áll az angol első osztályban. A Queens Park Rangers elleni kiesési helyosztón Warnock helyett megbízott menedzserként Keith Millan irányítja a csapatot.

Az angol Premier League az egyetlen topliga, melyben nem volt (egészen eddig) edzőváltás. A spanyol élvonalban, a német Bundesligában és az olasz Serie A-ban is négy trénercserére került sor az ősszel.

1996 óta nem fordult elő az angol élvonalban, hogy ilyen későn kerüljön sor az első edzőcserére – az 1995–96-os szezonban a Bolton Wandererstől 1996. január 2-án távozott Roy McFarland. Az azóta eltelt szezonokban egy kivételével mindig volt edzőváltás legkésőbb novemberig – a kivételt képező 2010–11-es idényben meglehetősen türelmesek voltak a tulajdonosok, Chris Hughtonnak december 6-án kellett ugyanis felállnia a Newcastle United kispadjáról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik