Anglia: itt a vége, Gerrard bejelentette visszavonulását!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.24. 12:36
Steven Gerrard hivatalos közleményt adott ki, melyben az angol futballikon jelezte, befejezi pályafutását.

Gerrard 2015 januárjában szerződött a Los Angeles Galaxyhoz, az Egyesült Államokba. A nem túl sikeres amerikai kitérő végén, 2016 novemberében jelentette be, hogy a klubbal egyeztetve úgy döntött, nem hosszabbítja meg a szerződését.

A 36 esztendős Gerrard ezt követően azt mondta, vannak lehetőségei, de még nem döntött arról, hogyan tovább. November 24-én hivatalos közleményben jelezte, itt a vége.

„A jövőmről szóló pletykákra reagálva megerősítem, befejezem profi pályafutásomat futballistaként” – írta Gerrard.

„Elképesztő karriert tudhatok magam mögött, amelynek minden pillanatáért hálás vagyok. Nagyon szerencsésnek érzem magam, ez nem jöhetett volna létre a mellettem álló emberek segítsége nélkül. Izgatott vagyok, mit hoz a jövő, most azonban még nem szeretnénk dönteni arról, hogyan tovább, megfontolom a lehetőségeket" – tette hozzá az angol, aki külön köszönetet mondott a Liverpool játékosainak és edzőinek, a Los Angeles Galaxynak és családjának a támogatásért.

Gerrard a Liverpool FC-ben nevelkedett, és már hét esztendősen a „vörösök” mezében játszott. Tizennyolc évesen mutatkozott be a felnőttcsapatban, amelyben 690 mérkőzésen játszott, ezalatt 180 gólt szerzett és 100 gólpasszt osztott ki. Az angol válogatottban 114-szer szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik