Anglia: irány a Premier League – hat év után feljutott a Wolves!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.14. 21:19
Bár a Cardiff City idegenben 2–0-ra legyőzte a Norwichot, a Fulham hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott a Brentforddal az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 43. fordulójában, így biztossá vált, hogy a Wolverhampton Wanderers feljutott a Premier League-be.

A Wolves előnye jelenleg tíz pont a harmadik helyezett (és nem mellesleg 21 mérkőzés óta veretlen) Fulhammal szemben, amelynek már csak három meccse van. A „farkasok” a bajnoki cím megszerzéséhez is közel állnak, hiszen a második Cardiff City lemaradása is kilenc pont a listavezetőhöz képest. A Wolverhampton ebben a szezonban az eddigi 42 meccséből 28-at megnyert, nyolc döntetlent játszott, és hatszor kikapott, gólkülönbsége 76–36.

A narancsmezesek legutóbb a 2011–2012-es idényben szerepeltek a Premier League-ben, amikor sereghajtóként búcsúztak. Azóta megjárták a harmadosztályt is, ahonnan 2014-ben visszajutottak a Championshipbe, amelyben az elmúlt három évben a 7., a 14. és a 15. helyen végeztek.

A Wolverhampton menedzsere a korábban a Valenciát és a Portót is irányító Nuno Espírito Santo. A házi góllövőlistát ebben a bajnoki szezonban az Atlético Madrid kölcsönjátékosa, a portugál Diogo Jota vezeti 15 találattal.

A Wolverhampton játékosainak öröme



A Premier League hivatalos Twitter-csatornája gratulált a Wolvesnak a feljutáshoz



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik