M. D. 2020.04.20 13:03 Frissítve: 2020.04.20 13:44

Anglia: futball helyett oktatás – Agüero spanyol nyelvet tanít

Sergio Agüero, a Manchester City argentin labdarúgója is részt vesz a BBC új oktatási műsorában, amelyben spanyol nyelvleckét ad a gyerekeknek – írja a Manchester Evening News.

 

Sergio Agüero spanyol nyelvórákat vállalt (Fotó: AFP)

 

Amíg az angol labdarúgó-bajnokság – és minden más topliga, valamint európai versenysorozat – szünetel a koronavírus-járvány miatt, Sergio Agüero, a Manchester City csatára az élet más területén igyekszik hasznossá tenni magát: spanyol nyelvoktatást vállalt a brit közszolgálati televízió új edukációs programjában.

Ahogy a világ más országaiban, úgy határozatlan időre Angliában is bezártak az iskolák, de a BBC gondoskodik róla, hogy a tanulók közismert személyiségek bevonásával elektronikus úton is tananyaghoz jussanak. A projektben Agüero mellett a One Direction énekese, Liam Payne, a Ki vagy, doki? és a Broadchurch című sorozat sztárja, Jodie Whittaker, valamint Brian Cox angol fizikus is részt vesz. A tartalmak hétfőtől elérhetők az interneten és a televízióban.

„Nehéz időszak ez a gyerekeknek is, akárcsak a szüleiknek, akik megpróbálják fenntartani a figyelmüket az otthoni oktatással. Megtisztelő, hogy részese lehetek ennek a programnak” – mondta Agüero, aki óráin számolni tanít spanyolul.

„Létfontosságú, hogy a gyerekek ebben a kihívásokkal teli időben is folytatni tudják a tanulást, és az általunk szolgáltatott tanórák közben még jól is érezhetik magukat” – nyilatkozta Alice Webb rendező a Telegraphnak.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?