nemzetisport.hu 2014.02.26 14:53 Frissítve: 2015.03.15 01:17

Anglia: Fülöpöt meghívták a Ligakupa-döntőre

Fülöp Mártont meghívta korábbi csapata, a Sunderland az angol Ligakupa döntőjére, amelyen vasárnap a „fekete macskák” a magyar kapus egy másik volt együttese, a Manchester City ellen lépnek pályára.

A magyar válogatott kapuját 24 alkalommal védő Fülöp 2007 és 2010 között tartozott a Sunderland kötelékébe (bár kölcsönben már 2006-ban is pályára lépett a csapatban), míg a manchesteriek a 2009–2010-es szezon hajrájában vészmegoldásként vették kölcsön.

„Nagyon kedves dolog ez a csapattól – idézi a Sunderland gesztusával kapcsolatban a Hartlepool Mail Fülöpöt. – Három és fél szép évet töltöttem az együttesnél, míg a Manchester Citynél csak heteket kölcsönben, úgyhogy a Sunderland áll hozzám közelebb. Nagyszerű időket töltöttem itt, fantasztikus volt a Premier League-ben játszani, és előtte Roy Keane csapatába tartozni, amellyel kiharcoltuk a csodálatos feljutást.”

Fülöpnél tavaly júniusban rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt, de biztos abban, hogy vissza tud majd térni a futballpályára.

„Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is. Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban.”

Az angol Ligakupában vasárnap csúcsra érhet a Sunderland.

„Amikor a Sunderlandnél játszottam, egyszer sem sikerült ilyen sokáig eljutnunk, viszont egy szezonnal később az Ipswichcsel bejutottunk a Ligakupa elődöntőjébe, úgyhogy tudom, ez milyen izgalommal jár. Csak jókat mondhatok a Sunderland drukkereiről, mindig nagyszerűen bántak velem, de alapjában véve is fantasztikusak, és amit a leginkább figyelemre méltónak tartok, az az idegenbeli szurkolásuk: minden vendégként játszott mérkőzésünkön megtöltötték a szektorokat. Ez az egyik oka, amiért annyira örülök, hogy a Wembleybe megyek ezen a hétvégén, nagyszerű lesz látni a Sunderland-szurkolókat, ahogy megtöltik a stadiont, és remélem, hogy igazán csodálatos napjuk lesz.”

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ

Manchester City–Sunderland március 2., 15.00
Wembley.
2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.