nemzetisport.hu 2014.02.26 14:53 Frissítve: 2015.03.15 01:17

Anglia: Fülöpöt meghívták a Ligakupa-döntőre

Fülöp Mártont meghívta korábbi csapata, a Sunderland az angol Ligakupa döntőjére, amelyen vasárnap a „fekete macskák” a magyar kapus egy másik volt együttese, a Manchester City ellen lépnek pályára.

A magyar válogatott kapuját 24 alkalommal védő Fülöp 2007 és 2010 között tartozott a Sunderland kötelékébe (bár kölcsönben már 2006-ban is pályára lépett a csapatban), míg a manchesteriek a 2009–2010-es szezon hajrájában vészmegoldásként vették kölcsön.

„Nagyon kedves dolog ez a csapattól – idézi a Sunderland gesztusával kapcsolatban a Hartlepool Mail Fülöpöt. – Három és fél szép évet töltöttem az együttesnél, míg a Manchester Citynél csak heteket kölcsönben, úgyhogy a Sunderland áll hozzám közelebb. Nagyszerű időket töltöttem itt, fantasztikus volt a Premier League-ben játszani, és előtte Roy Keane csapatába tartozni, amellyel kiharcoltuk a csodálatos feljutást.”

Fülöpnél tavaly júniusban rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt, de biztos abban, hogy vissza tud majd térni a futballpályára.

„Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is. Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban.”

Az angol Ligakupában vasárnap csúcsra érhet a Sunderland.

„Amikor a Sunderlandnél játszottam, egyszer sem sikerült ilyen sokáig eljutnunk, viszont egy szezonnal később az Ipswichcsel bejutottunk a Ligakupa elődöntőjébe, úgyhogy tudom, ez milyen izgalommal jár. Csak jókat mondhatok a Sunderland drukkereiről, mindig nagyszerűen bántak velem, de alapjában véve is fantasztikusak, és amit a leginkább figyelemre méltónak tartok, az az idegenbeli szurkolásuk: minden vendégként játszott mérkőzésünkön megtöltötték a szektorokat. Ez az egyik oka, amiért annyira örülök, hogy a Wembleybe megyek ezen a hétvégén, nagyszerű lesz látni a Sunderland-szurkolókat, ahogy megtöltik a stadiont, és remélem, hogy igazán csodálatos napjuk lesz.”

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ

Manchester City–Sunderland március 2., 15.00
Wembley.
2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.