Anglia: döntött a bíróság Adam Johnson ügyében

Vágólapra másolva!
2016.03.02. 18:27
Bűnösnek találták Adam Johnsont, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Sunderland korábbi játékosát.

A 28 éves Adam Johnsont 2015 márciusában tartóztatták le, mert a rendőrség gyanúja szerint egy 15 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Óvadék ellenében azonban nem sokkal később távozhatott, és szabad lábon védekezhetett.2015 márciusában tartóztatták le, mert a rendőrség gyanúja szerint egy 15 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Óvadék ellenében azonban nem sokkal később távozhatott, és szabad lábon védekezhetett.

Az első bírósági meghallgatás augusztusban lett volna, de azt elnapolták, az új időpont pedig 2016. február 12. volt – a tárgyalás ekkor vette kezdetét.

Adam Johnson korábban tagadta a vádakat, ám februárban elismerte, fiatalkorúval szexelt – ezt pedig tiltják a szigetországi törvények. A Sunderland labdarúgócsapata azonnal felbontotta a korábbi válogatott játékos szerződését.

Most az esküdtszék (8 nő, 4 férfi) majd tíz óra tanácskozás után másodfokon bűnösnek találta (10–2 arányban) a korábbi labdarúgót.

A végleges ítélet 2-3 héten belül megszülethet. Adam Johnson akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

A korábbi középpályás fellebbez az ítélet ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik