Anglia: Di Canio csalódott a Swindonban, távozott

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 16:08
Paolo Di Canio játékos-pályafutása befejezése után 2011-ben elvállalta a jelenleg az angol harmadosztályban (League One) szereplő Swindon Town menedzselését, azonban az olasz két év után úgy érezte, a csapat vezetőinek már nem érdeke a csapat jó szereplése, így távozott a klubtól.

„Hivatalosan, azonnali hatállyal lemondok a Swindon Town Football Club menedzseléséről. Túl sok megszegett ígéretet hallottam már rövid edzői pályafutásom alatt” – áll Di Canio hivatalos közleményében.

A Swindon Town korábban bejelentette, hogy kénytelenek eladni a klubot, különben csődeljárás alá kellene vonni azt, azonban a ligának több problémája is akadt a Swindon ismeretlen új tulajával, így az együttes helyzete még mindig nem rendeződött.

„Korábban már jeleztem, hogy szeretnék távozni, azonban még vártam a hivatalos bejelentéssel, ugyanis nem akartam befolyásolni a klub eladását, valamint az átigazolásokat. Kíváncsi voltam az új vezetőség terveire, így egy szóbeli megegyezés után maradtam a Swindon élén, azonban miután a liga bejelentette, hogy elutasítják az új tulajdonos ajánlatát, a vezetőség közölte velem: elfogadják a korábbi lemondásomat.”

A klub válaszul szintén kiadott egy nyilatkozatot, amiben kifejezik sajnálatukat Di Canio távozásával és a csapat helyzetével kapcsolatban.

„Szomorúan vettük tudomásul, hogy Paolo Di Canio egy ilyen nehéz időszakban a távozás mellett döntött. Csalódottak vagyunk, különösen, hogy a liga a mai napig nem tudott megegyezni a klub jövőbeli tulajával, így még mindig nem hagyták jóvá az egyesület eladását. Megértjük a szurkolók frusztráltságát az üggyel kapcsolatban, és reméljük, minél hamarabb rendeződik a klub helyzete” – írja közleményében a Swindon.

Di Canio 2011 májusában vette át a csapat irányítását, majd egy évvel később megnyerte a negyedosztály küzdelmeit, azaz feljuttatta a Swindont a harmadik vonalba. Ez volt az első munkája menedzserként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik