Anglia: bevezetik a fizetési limitet a harmad- és a negyedosztályban

H. K./MTIH. K./MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 15:21
null
Az EFL amerikai mintát követve határt szabott a fizetéseknek a harmadik és a negyedik vonalban (Fotó: AFP), illusztráció)
Az Angol Labdarúgóliga (EFL) amerikai mintát követve határt szabott a fizetéseknek a harmadik és a negyedik vonalban, hogy a klubok kezelni tudják a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzetet.

 

A klubok pénteken megszavazták az összeghatárokat, amik már a következő idénytől érvénybe lépnek – a profikat foglalkoztató harmadik vonalban (League One) 2.5 millió fontot (962 millió forint) lehet a játékosok éves fizetésére fordítani, míg a szintén profi negyedosztályban (League Two) ez 1.5 millió font.

Ezek a fizetési limitek a 21 esztendős vagy annál idősebb futballisták bérére vonatkoznak, a különböző, kupákból származó bónuszok nem számítanak bele az említett összegekbe.

A két osztályban több klub már a világjárvány előtt is anyagi gondokkal küzdött, az EFL elmondta, hogy a pénteki voksolást követően újabb költségcsökkentő intézkedésekről kezdik meg az egyeztetéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik