nemzetisport.hu 2015.07.20 19:18 Frissítve: 2015.07.20 20:07

Anglia: a Premier League-csapat mezén röhögnek

A Norwich City hivatalosan is bemutatta harmadik számú mezét a hamarosan rajtoló Premier League-szezon előtt. Az új szerelés zöld és sárga színekben pompázik. Az újonc klub első számú meze egyébként sárga-zöld, a második számú (idegenbeli) ellenben zöld-sárga...

Erre senki sem számított: a harmadik számú mez zöld és sárga

Az, hogy a zöld és a sárga szín keveredik a Norwich hazai szerelésében, nem meglepetés, mondhatni, a hagyományoknak megfelelő. A „kanárik" (a becenév nem véletlen...) ugyanis tradicionálisan zöld-sárgában lépnek pályára odahaza. Az sem feltétlen gyanús, ha az idegenbeli szerkó is ebből a két színből áll össze, elvégre is ismerünk a futballból olyan garnitúrákat, ahol az idegenbeli és a hazai mez is ugyanazokból a színekből „táplálkozik”, mégis jelentősen eltér – főleg tónusában.

Szoktak azonban egy harmadik számú szerelést is gyártani (nem csak) Angliában, ami jellegzetesen elüt a másik kettőtől. A biztonság (meg persze az üzlet) kedvéért, hátha szükség lesz rá valamelyik mérkőzésen.

A három szerkó együtt

Az Errea mezgyártó cégnél azonban valószínűleg azt a tervezőt bízták meg, aki mindössze két színt ismer: a zöldet és a sárgát.

Elképzelhető, hogy ebben a mezben nem látjuk játszani a csapatot, ugyanis nehéz elképzelni, hogy ez a mez elkülönüljön az ellenfelétől, míg az első kettő közül egyik sem.

Az internet népe egy új területet is talált, ahol fel lehetne használni a szerelést: többek szerint ugyanis rögbimeznek kiváló lenne.

Youssuf Mulumbu arca mindent elárul

 

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.

2020.03.23 21:49:10

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A katalán edző mindent vagy semmit játszik, de a BL-serleg nélkül is a mennybe megy. Sorozatkritika.

2020.03.25 12:26:57

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A sztoriból épp csak a boldog végkifejlet hiányzik: Paddy Galligan épp azon a nyáron kapott szívrohamot, mikor a legendás stadion bezárt.