Adebayor gyávának tartja a City vezetőit

Vágólapra másolva!
2011.07.08. 22:25
null
Adebayor sértőnek tartja a City vezetőinek viselkedését (Fotó: Action Images)
Címkék
Bár idén nyáron elsősorban nem a méregdrága igazolásoktól hangos a Manchester City háza tája – igaz, az arsenalos Gaël Clichy megszerzése nem elhanyagolható tény –, mégsem maradunk figyelemfelkeltő City-esemény nélkül. Ezúttal Emmanuel Adebayor akadt ki klubja vezetőire, amiért azok – a togói véleménye szerint – nem voltak elég bátrak ahhoz, hogy szemtől szemben közöljék vele: nem utazhat el az Egyesült Államokbeli edzőtáborba az együttessel.

 

A 27 éves afrikai csatár az előző idényben kegyvesztetté vált Roberto Mancini csapatában, többek közt ezért is a szezon második felét a Real Madridnál töltötte kölcsönben, ahol helyenként ismét régi önmagát idézte. Mivel a „királyi gárda” végül úgy döntött, nem tart igényt a korábban az Arsenalt is megjárt futballistára, Adebayor így a nyári felkészülést a Cityvel képzelte el.

Igen ám, csakhogy ezt a manchesteri gárda vezetői nem így gondolták, ezért úgy döntöttek, hogy Adebayor nem tart a kerettel az Egyesült Államokba szervezett edzőtáborba. A probléma mindössze annyi, hogy ezt Adebayornak a sportigazgató titkárnőjétől kellett megtudnia...

„Nagyon sértőnek és bántónak tartom ezt – kezdte Adebayor mondanivalóját. – Úgy gondolom, ez sokat elárul a Manchester Cityről. Bár a világ legnagyobb és legsikeresebb klubjává szeretne válni, az együttest irányító emberek ehhez képest cseppet sem így viselkednek. A Citynél senki sem elég bátor ahhoz, hogy szemtől szemben elmagyarázza nekem a helyzetet..."

„Nemrég kaptam egy e-mailt Brian Marwood titkárnőjétől, valami Claire-től, hogy július 9-én jelentkezzek edzésre, de amikor a csapattársaimmal beszéltem, megtudtam, hogy ők 8-án az Államokba utaznak felkészülési táborba.”

„Nyilvánvaló, hogy nem akarnak engem itt látni, de ehhez képest senki sem szólt. Brian Marwood a titkárnőjével üzent e-mailen, és úgy hallottam, hogy legalább hat másik játékossal is hasonlóan bántak" – mesélte Adebayor.

Nem csak Adebayor számít „nem kívánatos személynek" Manchesterben, a walesi támadó Craig Bellamy is távozóban van, elmondása szerint Mancini 18 hónapja nem is beszélt vele.

„Amíg Mancini a menedzser, addig valószínűleg nagyon keveset fogok játszani. Amikor kinevezték a kispadra, azt kérte, végezzek több edzésmunkát, de én mondtam, hogy a térdem miatt inkább a megszokott ritmusomban folytatnám. Erre azt mondta, hogy ha nem teszek eleget kérésének, akkor menjek haza, és ne is jöjjek vissza. Azt feleltem, rendben, azóta egyszer sem beszéltünk egymással" – emlékezett vissza Bellamy.

A Manchester Cityvel kapcsolatos hír továbbá az is, hogy angol lapértesülések szerint létrejött a megállapodás az Arsenallal Samir Nasri átigazolását illetően. Állítólag a City 22 millió fontot utal át a londoni „ágyúsoknak" a francia középpályás szolgálataiért, aki így több mint ötmillió fontot is kereshet majd évente.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik