A Liverpool furcsa öngóllal győzte le Geráékat

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 23:03
null
Küzdelmes mérkőzésen egy peches megmozdulás döntött (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 18. fordulójának szerdán bepótolt mérkőzésén a Liverpool egy furcsa öngóllal kerekedett a Fulham fölé az Anfield Roadon. A vendégek magyar légiósa, Gera Zoltán ezúttal is a kispadon kezdett, majd csereként szállt be a 63. percben. Csapata akkor már egygólos hátrányban volt.

A hatodik percben a liverpooliak spanyol támadója, Fernando Torres ugrott ki és lőtt gólt, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot. A partjelző lest jelzett, kérdéses szituációban.

A 25. percben a Fulham kapuját őrző David Stockdale mutatott be bravúrt, de öt perccel később liverpooli kollégájának, Pepe Reinának is szükség volt kettőre. Utóbbi a szerencsével sem állt hadilábon: középre is kapott lövést közelről.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az angol bajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kiegyenlített, küzdelmes, de nem túl magas színvonalú volt a találkozó.

A második játékrész elején, pontosan az 52. percben egy nagyon furcsa körülmények között született öngóllal – potya góllal? – megszerezte a vezetést a Liverpool. Fernando Torres lövésébe még belepiszkált a védője, de az így is a Fulham kapufáján csattant. Már ez is egy kicsit peches megmozdulás volt a vendégek számára, de akkor mit mondjunk arról, ami utána jött…

A kapufáról visszapattanó labdát együttes erővel akarták menteni a vendégek, aminek az lett a vége, hogy a földön fekvő Stockdale belekapott a labdába. Ezzel aztán jól megzavarta a felszabadító rúgásra készülő társat, John Pantsilt. A ghánai bal külsővel maga mögé pörgette a labdát, éppen a saját kapujába. Öngól! (1–0)

Mark Hughes nem sokat várt első cseréjével, a 63. percben pályára dobta az addig kispadon jegelt Gerát. Nagy hajrát nyitott a vendégcsapat, a magyar légiós több támadásba is bekapcsolódott. A Fulham egyenlíthetett volna – legalábbis megdolgozott érte –, de a liverpooliak sikerrel kibekkelték a mérkőzés hátralévő részét.

Sikerével és a három ponttal a középmezőny elejére, a hetedik helyre ugrott a Liverpool, de a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek eléréséért még sokat kell tenniük. A „vörösök” tizenkettedik hazai mérkőzésükön a hetedik győzelmüket aratták. Az idegenben nem túl acélos Fulham tizenkettedszer játszott idegenben, ötödször szenvedett vereséget.

LIVERPOOL–FULHAM 1–0

 

   

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik