A J. Fernandes, Depay, Willian trióval támad majd Arteta új Arsenalja?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 16:25
null
Hajban nagyok: Willian és Guendouzi (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A Bundesligával és annak jelenlegi királyával, a Bayern Münchennel kezdtünk, következett a Ligue 1 és az ő uralkodója, ma szétnézünk az Arsenal háza táján.

Nem véletlenül dicsérte agyba-főbe Mikel Artetát, az Arsenal menedzserét Pep Guardiola: egyrészt a mester kicsit önmagát is fényezte egykori tanítványa jó munkájában, másrészt az „ágyúsok” kiütötték a Manchester Cityt az FA-kupa elődöntőjében.

Különösen Kieran Tierney és Granat Xhaka brillírozott, ez is mutatja, hogy korábban nem az igazolások minőségével volt nagy baj, hanem a türelemmel, a tudatos csapatépítéssel – és természetesen a sérülésekkel, hiszen a City elleni találkozón Gabriel Jesust a pályáról leradírozó Skhodran Mustafit a hajrában egy húzódás miatt le kellett cserélni.

Azóta kiderült, októberig nem futballozhat, mert meg kell műteni a térdét…

Bernd Leno sérülése alatt „felnőtt” a kapuban Emiliano Martínez (korábban felmerült két kapus neve ismint célpontoké, de a bázeli Jonas Omlin és a barcelonai Neto megvétele sem igazán indokolt most, kivéve, ha tényleg eladják a Leeds Unitednek Martínezt), a védelem új fejét pedig már tavaly megvásárolta az Arsenal, csak éppen a St. Étienne-től 30 millió euróért megszerzett William Salibát azonnal kölcsön is adták egy idényre az eladónak.

A 19 éves játékos gyűjtött némi rutint, játszott az Európa-ligában is, de a Premier League húsdarálóját még szoknia kell. Saliba „természetesen” egyszer komolyabban megsérült az idényben, ezen össze is kapott a két klub, az angolok részletes edzés- és felépülési tervet kértek, és nem engedték, hogy a bekk pályára lépjen a Francia Kupa döntőjében, hivatkozva az addigra már tényleg lejárt kölcsönadási szerződésre. Az idény kényszerű elhúzódása korábban nem látott helyzeteket hoz a transzferpiacon is, lásd Timo Werner ügyét a BL-végjátékkal és a Chelsea-szerződéssel.

 

„Igen, képesek vagyunk topjátékosokat szerződtetni, mert a klubnak hihetetlen a történelme és az infrastruktúrája, a város gyönyörű, és stílusosan játszik a csapat. Elárulhatom, hogy sok játékos akar az Arsenalhoz igazolni” – ismerte el maga Arteta. Azon a sajtótájékoztatón elhangzott az Atlético Madrid erőemberének, Thomas Parteynak a neve, és érdekes, miközben éppen megverte a Cityt az Arsenal, több lap is megszellőztetett egy esetleges Philippe Coutinho, Mattéo Guendouzi cserét, amely csak első látásra meglepő, ha jobban belegondolunk, a két csapat és a két játékos is nyerhet az ügyön. A csere kifejezést árnyalja a Foot Mercato értesülése, miszerint a katalánok még ötvenmillió eurót is kérnek a brazilért.

Ha már FA-kupa: az Arsenalnak létszükséglet elérnie az Európa-ligát, ha már a Bajnokok Ligájáról lemaradt, egy forrás szerint a presztízs mellett ez harmincmillió euróval növelné az átigazolásokra elkölthető büdzsét.

Fontos lenne „megszabadulni” a Mesut Özil jelentette anyagi tehertől, mert ugyan a német karmester képességeit senki sem vonja kétségbe, de Özil elrettentő példa arra is, hogy mire képes egy busásan megfizetett, ám motiválatlan játékos, pláne ha közben sérülésből sérülésbe esik. A 31 éves középpályás szerződése jövőre jár le, ebben az idényben 23 mérkőzésen 4 kanadai pontot termelt. Évi 20.2 millió eurós bruttó fizetésért…

Erre hivatkozva szeretné a Juventus, a PSG, a Real Madrid, a Barcelona és a Chelsea által is csábított Pierre-Emerick Aubameyanga maga évi 11.5 milliós fizetését 14.5 milliósra feltornászni. Özillel a legfőbb probléma az, hogy az évi 250 millió eurós bérkeret egy tekintélyes részét egymaga elviszi, és ehhez képest a teljesítménye... Özil egyik ügynöke a minap azt nyilatkozta, hogy védence még egy évig marad, és majd akkor, 32 évesen, ingyen távozik. „Nem is rossz szituáció” – értékelt Erkut Sögüt, aki a korábbi arsenalosok közül Lucas Pérez, Robert Pires és Kieran Gibbs ügyeit is viszi.

Alexandre Lacazette évi 10.5, Nicolas Pépé 8.1, Héctor Bellerín és a City ellen legutóbb világklasszis teljesítményt nyújtó, 33 éves David Luiz 7.3, Sead Kolasinac, Granit Xhaka és Bernd Leno 5.8-5.8 milliót keres évente, bónuszok nélkül, bruttóban, szóval ennyit az Arsenal korlátozott lehetőségeiről, és arról a kérdéskörről is, hogy mi is a baj a modern futballal. A nagy Paul Merson szerint még az is meglehet, hogy az Arsenal fizet egy kis pénzt Özilnek, hogy távozzon… A német-török játékos felesége állítólag szeretne Törökországba költözni, és ez dönti majd el a férj munkahelyén felmerülő kérdéseket.

Sokat elmond Özil nemzetközi reputációjáról, hogy az utolsó négy klub, amelyet szóba hozott vele kapcsolatban a szaksajtó, az a Basaksehir, Inter Miami, DC United, Fenerbahce kvartett, idén pedig csak a két török csapat vette fel vele a kapcsolatot. Hallani azért meg nem nevezett olasz, japán és katari klubokról is, a Fener egyébként úgy vinné el ingyen a karmestert egy évre kölcsönbe, hogy a bérének negyven százalékát az Arsenal fizetné…

A brit sajtó szerint Arteta 200 millió eurós igazolási büdzséért lobbizik a tulajdonosnál, Stan Kroenke-nél (tavaly körülbelül 150 millió körül költöttek, a járulékos költségekkel és az eladásból származó bevételekkel együtt), Merson közben beajánlotta Artetánál John Stonest, Martin Keown pedig felvetette Danny Ings nevét. A nagy Tony Adams szerint azonban a fejétől bűzlik a hal, a sportigazgató Edú és „a Barcelonában a világ összes pénzét elköltő” igazgató, Raul Sanllehi a gátja a megfelelő igazolásoknak. Ha már Sanllehi: az ő spanyolországi múltja miatt érthetőbb Thomas Partey és Coutinho neve.

A Gent amerikai támadója, Jonathan David inkább a Lille-ben folytatná, ára csak 25 millió euró, kiszemelt még a PL-ben már bizonyító Raúl Jiménez, a védelembe érkezhet a remek fizikai felépítésű Malang Sarr és a reimsi Axel Disasi, ugyanakkor Konsztantinosz Mavropanoszt kölcsönadták a VfB Stuttgarthoz, ahol most az a sportigazgató, aki őt leigazoltatta az Arsenalhoz: Sven Mislintat.

A göröggel hosszú távon számolnak Londonban, mert mielőtt kölcsönadták, szerződést hosszabbítottak vele, és egy másik görög, a 32 éves Szokratisz Papsztathopulosz is követheti őt (az ő 5-ös mezében sokan már az ehhez a számhoz igencsak ragaszkodó Thomas Parteyt látják). Van kérője Héctor Bellerínnek is a Sevilla, a Juventus, a PSG és a Bayern München képében (kollégáját, Cédric Soarest ingyen megszerzi az Arsenal a következő idényre), Guendouzit a Leicester City, a Sevilla, az Inter, a Juventus és a PSG is vinné.

Sarr helyzetét egyszerűsíti és bonyolítja egyszerre, hogy lejárt a szerződése a Nice-szel, a francia U21-es válogatott bal oldali és középső védővel több Bundesliga-csapat is tárgyalt, de alighanem csak addig, amíg be nem szállt a Liverpool, Manchester City kettős…

Mint láttuk, a klub egykori ászai bennfentes forrásoktól tájékozódnak az öltöző környékén, Kevin Campbell szerint Arteta két fő kiszemeltje Thomas Partey mellett Adrien Rabiot és Kalidou Koulibaly. Rabiot topklubokban hosszú távon még nem bizonyított, korábban elpackázta barcelonai szerződését is, Koulibaly azonban egyelőre nem az Arsenal szintje anyagilag, és a többi kérője (Manchester City, PSG) sokkal ütősebb érvekkel szolgál a Napoli és a védő menedzsmentjének, sőt állítólag még Jürgen Klopp is érdeklődik iránta.

Alexandre Lacazette-ért pedig a Juventus mutatja a legélénkebb érdeklődést, a felek már az első tárgyaláson is túl vannak a Calcio Mercato szerint. Korábban több szakértő is arról írt, egyik neves támadóját el kell adnia az Arsenalnak, és az Inter részéről is monitorozott Lacazette, valamint a Barcelonával is hírbe hozott Aubameyang is „eladókorban” van már (előbbi 29, utóbbi 31 esztendős). A brit sajtóban Artetához közeli források szerint a mester Auba mellett tette le a garast, Lacazette mehet, például Rabiot-ért cserébe.

Az érkezők között felmerült a londoni drukkerek szerint is figyelemre méltó Szoboszlai Dominik mellett a Sporting CP 17 éves szélsőjének, Joelson Fernandesnek a neve is (akinek holmi 45 millió euró a kivásárlási ára, de egyes források szerint 15 millióért még elvihető egy ideig), Thomas Partey helyett érkezhet akár az amerikai őstehetség, Weston McKennie (Schalke) vagy Danilo Pereira (őt már húszmillióért adná a Porto, maga a játékos nagyon szépen nyilatkozott Artetáról és az Arsenalról).

A középpálya tengelyébe a legolcsóbb csapágy a bolognai Mattias Svanberg lenne.

A Bundesligában pallérozódik a holland középcsatár, Wout Weghorst, aki 20 gólnál és 5 asszisztnál jár a Wolfsburgban. „Jó a csapatnak, ha egy rakás pénzt kap értem, én pedig bizonyítottam itt, és még több van bennem” – mondta meg őszintén a 197 centiméter magas ék, amikor arról kérdezték az újságírók, hogy igaz-e, hogy az Arsenal és a Newcastle United is érdeklődik iránta. Sokkal olcsóbb nála a celtices Odsonne Edouard, ő ráadásul fényesen bizonyított már a brit futballban, lásd idénybeli 27 gólját és 19 asszisztját. Moussa Dembélé árát ellenben ötvenmillió euró fölé hajtja a Manchester United és a PSG érdeklődése, legalább feleennyi lenne a római Justin Kluivert, a Lyon anyagi helyzete miatt nem reménytelen ellenben a Memphis Depay-ügy.

A spanyolországi kapcsolatok miatt merülhetett fel a Villarreal védőjének, Pau Torresnek, az északmakedón középpályásnak, a volt újpesti Enisz Bardinak, a Getafe 35 millióért árult hátvédjének, Djené Dakonamnak és (sokadszor már) James Rodrígueznek a neve; John Stones mellett kiszemelt a sajtó szerint Tyrone Mings (Aston Villa) és az új David Ginola, Allan Saint-Maximin (Newcastle United) is.

Olvashattunk Luka Jovicsról is, de ami biztos: a klub szeretné megtartani a Real Madridtól kölcsönkapott Dani Ceballost, akár újra kölcsönkérve, vételi opcióval, erre a játékos is hajlik, ám a madridi gárda értelemszerűen sok pénzt kér érte, bár a 25 millió euró ma már csak relatíve sok. Lesz ez több is, ha igaz az Okdiario értesülése, miszerint a City is belépett a licitbe...

Joelson Fernandes (balra), a nagy célpont (Fotó: AFP)
Joelson Fernandes (balra), a nagy célpont (Fotó: AFP)

És nem kevés jutalékért dolgozik a szuperügynök Kia Joorabchian sem, aki azonban képes Williant (az ESPN Brasil szerint jó eséllyel klubot vált a szélső) és Coutinhót (kölcsönbe legalább) bevonultatni az „ágyúsokhoz”. Joorabchian egyre nagyobb befolyást gyakorol az Arsenalra, Cédric Soarest és David Luizt is ő vitte hozzájuk, és szoros a kapcsolata a Sanllehi, Edú kettőssel, és nem mellékesen Netónak és a portugál sajtó szerint a nyáron biztosan az Arsenalhoz igazoló tinédzsernek, Joelson Fernandesnek is ő a pártfogója.

Coutinho eleinte állítólag negatívan állt az Arsenalhoz, de hajlana a váltásra, hiszen ott biztosan sokat játszana.

Willian helyett Londonba költözhet a brentfordi Szaid Benrahma (azaz vagy Arsenal, vagy a Chelsea veheti meg), az algériai szélső nagyon örül, hogy a két csapatnál felmerült a neve. A talán legmeglepőbb kiszemelt az Arsenal háza táján a PSG volt védője, Thiago Silva, aki remek, bár kissé koros kettőst alkothatna Luizzal.

Térjünk vissza még picit Parteyra: a játékos madridi bérét kész megtriplázni az Arsenal, ugyanakkor az Atlético nem kért a felajánlott Guendouzi szolgálataiból, ragaszkodik az 50 milliós kivásárlási árhoz, Guendouzit eleve fele ennyire taksálják. Az asromalive.it szerint éppen ennyit, 25 milliót ajánlott első nekifutásra az Arsenal a Romának Amadou Diawaráért, és nem is állnak egymástól messze a felek, mert a „farkasok” harmincmilliót kérnek.

Hogy még szebb legyen az ügy, Parteyért Arteta cserébe odaadná Lucas Torreirát.

Barcelonából érkezhet új középső védő, a katalánok hajlanak ugyanis arra, hogy kölcsönadják Samuel Umtitit. Mivel Papasztathopuloszra Arteta már nem számít, befuthat még Londonba Matthias Ginter.

A nagy Mino Raiola is kereshet egy kis pénzt Londonban, ugyanis a Romához kölcsönadott Henrih Mhitarjant elcserélné a két klub a fent említett kis Kluivertre – állítja a La Gazzetta dello Sport.


A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

FC ARSENAL
ÉRKEZETT:
Pablo Marí (Flamengo, kölcsön után végleg, 8 000 000 euró), Cédric Soares (ingyen)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mavropanosz (Nürnberg), William Saliba (St.-Étienne), Henrih Mhitarjan (Roma), Mohamed el-Neni (Besiktas), Dejan Iliev (Jagiellonia Bialystok)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe: Konstantinos Mavropanos (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Cédric Soares (Southampton), Dani Ceballos (Real Madrid)

ASTON VILLA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: James Bree (Luton), Lovre Kalinic (Toulouse), Scott Hogan (Birmingham), Andre Green (Charlton)
TÁVOZOTT: Borja Bastón (szerződése lejárt), James Chester (szerződése lejárt), Matija Szarkics (Wolverhampton, ingyen), Andre Green (szerződése lejárt), Rushian Hepburn-Murphy (Pafosz, ingyen)
Kölcsönből vissza: Danny Drinkwater (Chelsea), Pepe Reina (Milan)

BRIGHTON AND HOVE ALBION
ÉRKEZETT:
Adam Lallana (Liverpool, ingyen), Jensen Weir (Wigan, 550 000 euró), Joël Veltman (Ajax, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Leo Östigard (St. Pauli), Florin Andone (Galatasaray), Percy Tau (FC Bruges), Leon Balogun (Wigan), Viktor Gyökeres (St. Pauli), Tudor Baluta (Den Haag), Christian Walton (Blackburn), Jan Mlakar (Wigan), Matt Clarke (Derby County)
TÁVOZOTT: Anthony Knockaert (Fulham, kölcsön után végleg, 11 700 000), Beram Kajal (szerződése lejárt), Ezequiel Schelotto (szerződése lejárt), Leon Balogun (Rangers, i.)
Kölcsönből vissza: Ben White (Leeds)

FC BURNLEY
ÉRKEZETT:
TÁVOZOTT:
Jeff Hendrick (szl.), Aaron Lennon (szl.), Joe Hart (szl.)

FC CHELSEA
ÉRKEZETT:
Timo Werner ( RB Leipzig, 53 000 000), Hakim Zijes (Ajax, 40 000 000)
Kölcsönből vissza: Faustino Anjorin (Atlético Mineiro), Ethan Ampadu (RB Leipzig), Abdul Rahman Baba (Mallorca), Victor Moses (Inter), Tiemoué Bakayoko (Monaco), Danny Drinkwater (Aston Villa), Charly Musonda (Vitesse), Davide Zappacosta (Roma), Kenedy (Getafe)
TÁVOZOTT: Álvaro Morata (Atlético Madrid, kölcsön után végleg, 56 000 000), Mario Pasalic (Atalanta, kv., 15 000 000), Nathan (kv., Atlético Mineiro, 3 000 000)
Kölcsönbe: Danilo Pantics (Csukaricski)

CRYSTAL PALACE
ÉRKEZETT:
Nathan Ferguson (West Bromwich, i.)
Kölcsönből vissza: Connor Wickham (Sheffield Wednesday), Jaroslaw Jach (Rakow Czestochowa)
TÁVOZOTT: Scott Dann (szl.), Stephen Henderson (szl.)

FC EVERTON
ÉRKEZETT:
Niels Nkounkou (Olympique Marseille B, 270 000)
Kölcsönből vissza: Luke Garbutt (Ipswich), Yannick Bolasie (Sporting CP), Cenk Tosun (Crystal Palace), Muhamed Besic (Sheffield United), Jonjoe Kenny (Schalke), Jonas Lössl (Huddersfield), Kieran Dowell (Wigan), Sandro Ramírez (Valladolid), Matthew Pennington (Hull)
TÁVOZOTT: Morgan Schneiderlin (Nive, 2 230 000), Maarten Stekelenburg (Ajax, i.), Cuco Martina (szl.), Luke Garbutt (szl.), Oumar Niasse (szl.), Leighton Baines (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Djibril Sidibé (Monaco)

LEICESTER CITY
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Iszlam Szlimani (Monaco), Fousseni Diabaté (Amiens), Filip Benkovic (Bristol City), Rasid Gezzal (Fiorentina), Andy King (Huddersfield ), Adrien Silva (Monaco)
TÁVOZOTT: Andy King (szl.), George Thomas (Queens Park, i.), Nampalys Mendy (szl.)
Kölcsönből vissza: Ryan Bennett (Wolverhampton)

FC LIVERPOOL
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Ben Woodburn (Oxford United), Marko Grujics (Hertha), Taiwo Awoniyi (Mainz), Sheyi Ojo (Rangers), Loris Karius (Besiktas), Ovie Ejaria (Reading), Harry Wilson (Bournemouth)
TÁVOZOTT: Nathaniel Clyne (szl.), Adam Lallana (Brighton, i.), Dejan Lovren (Zenit, 12 000 000), Andy Lonergan (szl.)

LEEDS UNITED
ÉRKEZETT:
Hélder Costa (Wolverhampton, kv., 17 700 000), Illan Meslier (Lorient, kv., 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Jay-Roy Grot (Vitesse), Laurens De Bock (Den Haag)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe:
Laurens De Bock (Waregem)
Kölcsönből vissza:
Jean-Kévin Augustin (RB Leipzig), Ben White (Brighton), Jack Harrison (Manchester City)

MANCHESTER CITY
ÉRKEZETT:
Yan Couto (Coritiba, 6 000 000), Issa Kaboré (Mechelen, 4 500 000), Taylor Harwood-Bellis (Manchester City U23), Ferran Torres (Valencia, 23 000 000)
Kölcsönből vissza: Mesino Rjotaro (Heart), Daniel Arzani (Celtic), Ante Palaversa (Oostende), Luka Ilics (NAC Breda), Aleix García (Mouscron), Marlos Moreno (Santos Laguna), Philippe Sandler (Anderlecht), Pedro Porro (Valladolid), Angelino (RB Leipzig), Zack Steffen (Fortuna Düsseldorf), Tosin Adarabioyo (Blackburn), Patrick Roberts (Middlesbrough), Arijanet Muric (Nottingham Forest), Jack Harrison (Leeds), Yangel Herrera (Granada)
TÁVOZOTT: Leroy Sané (Bayern München, 45 000 000), Aleix García (szl.), David Silva (szl.), Claudio Bravo (szl.)
Kölcsönbe: Itakura Ko (Groningen), Issa Kaboré (Mechelen)
Kölcsönből vissza: Scott Carson (Derby County)

MANCHESTER UNITED
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Alexis Sánchez (Inter), Marcos Rojo (Estudiantes), Chris Smalling (Roma), Cameron Borthwick-Jackson (Oldham), Dean Henderson (Sheffield United)
TÁVOZOTT: Cameron Borthwick-Jackson (szl.)

NEWCASTLE UNITED
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Jacob Murphy (Sheffield Wednesday), Asraf Lazaar (Cosenza), Freddie Woodman (Swansea)
TÁVOZOTT: Rob Elliot (szl.), Jack Colback (szl.)
Kölcsönből vissza: Jetro Willems (Eintracht Frankfurt), Valentino Lazaro (Inter), Danny Rose (Tottenham), Nabil Bentaleb (Schalke)

SHEFFIELD UNITED
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Callum Robinson (West Bromwich), Mark Duffy (Den Haag), Ravel Morrison (Middlesbrough)
TÁVOZOTT: Mark Duffy (szl.), Jack Rodwell (szl.), Kieron Freeman (szl.), Phil Jagielka (szl.), Leon Clarke (szl.)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Recosz (Leverkusen), Muhamed Besic (Everton), Dean Henderson (Manchester United), Richairo Zivkovic (Csancsung Jataj)

FC SOUTHAMPTON
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Fraser Forster (Celtic), Josh Sims (New York RB), Wesley Hoedt (Antwerpen), Josida Maja (Sampdoria), Guido Carrillo (Leganés), Cédric Soares (Arsenal), Mario Lemina (Galatasaray)
TÁVOZOTT: Cédric Soares (Arsenal, i.), Josida Maja (szl.)
Kölcsönből vissza: Kevin Danso (Augsburg), Kyle Walker-Peters (Tottenham)

TOTTENHAM HOTSPUR
ÉRKEZETT:
Giovani Lo Celso (Betis. kv., 32 000 000)
Kölcsönből vissza: Cameron Carter-Vickers (Luton), Danny Rose (Newcastle), Kyle Walker-Peters (Southampton), Jack Clarke (Queens Park)
TÁVOZOTT: Michel Vorm (szl.), Jan Vertonghen (szl.)

WEST BROMWICH ALBION
ÉRKEZETT:
Oliver Burke (Alavés)
TÁVOZOTT: Nathan Ferguson (Crystal Palace, i.), Lee Peltier (szl.), Chris Brunt (szl.), Ali al-Habszi (szl.), Gareth Barry (szl.)
Kölcsönből vissza: Filip Krovinovic (Benfica), Grady Diangana (West Ham), Matheus Pereira (Sporting CP), Callum Robinson (Sheffield United)

WEST HAM UNITED
ÉRKEZETT:
Tomas Soucek (Slavia Praha, kv., 16 200 000)
Kölcsönből vissza: Grady Diangana (West Bromwich), Szead Hakszabanovics (Norrköping), Winston Reid (Kansas City), Roberto (Alavés), Josh Cullen (Charlton), Jordan Hugill (Queens Park)
TÁVOZOTT: Pablo Zabaleta (szl.), Carlos Sánchez (szl.)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
ÉRKEZETT:
Matija Szarkics (Aston Villa, ingyen)
Kölcsönből vissza: Roderick Miranda (Famalico), Léo Bonatini (Guimaraes), Ryan Bennett (Leicester)
TÁVOZOTT: Hélder Costa (Leeds, kv., 17 700 000)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

NORWICH CITY
ÉRKEZETT:
Sebastian Soto (Hannover, i.), Bali Mumba (Sunderland U23, 385 000), Przemyslaw Placheta (Slask Wroclaw, 3 000 000), Jacob Lungi Sörensen (Esbjerg)
Kölcsönből vissza: Rocky Bushiri (St. Truiden), Philip Heise (Nürnberg)
TÁVOZOTT:
Rocky Bushiri (Mechelen)
Kölcsönbe: Carlton Morris (MK Dons)
Kölcsönből vissza: Ondrej Duda (Hertha)

AFC BOURNEMOUTH
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Milan), Jermain Defoe (Rangers), Brad Smith (Cardiff), Harry Arter (Fulham)
TÁVOZOTT:
Jermain Defoe (Rangers, i.), Charlie Daniels (szl.), Andrew Surman (szl.), Jordon Ibe (szl.), Simon Francis (szl.), Ryan Fraser (szl.), Artur Boruc (Legia Warszawa, i.)
Kölcsönből vissza: Harry Wilson (Liverpool)

FC WATFORD
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Jerome Sinclair (Venlo), Ken Sema (Udinese), Pontus Dahlberg (Emmen), Marc Navarro (Leganés), Cucho Hernández (Mallorca), Ben Wilmot (Swansea)
TÁVOZOTT: Adrian Mariappa (szl.), Heurelho Gomes (szl.), José Holebasz (szl.),
Dimitri Foulquier (kv., 2 000 000)

Lezárva kedden reggel, vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai.A harmadik újonc személye még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik