A Man. City góllavinája 0-2 után a Watfordot is eltakarította

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.25. 18:19
null
A Manchester City nem pánikolt, inkább fordított 0–2-ről (Fotó: Action Images)
Sergio Agüero mesterhármasának is köszönhetően a Manchester City 0–2-es hátrányból talpra állva 4–2-re nyert, és bejutott a legjobb 16 közé a másodosztályú Watford ellen az FA-kupában.

Az egyik oldalon az élvonal második helyén álló, elképesztő pénzügyi lehetőségekkel rendelkező együttes, amely legutóbbi 18 mérkőzésén 16 győzelmet és két döntetlent ért el – köztük egy 9–0-s Ligakupa-elődöntőpárharccal –, a másikon a másodosztályban is bukdácsoló, és csak a 15. pozícióban tanyázó kiscsapat.

A manchesteriek ráadásul nem is épp nyeretlen kétévesekkel álltak fel, a Pantilimon – M. Richards, Demíchelis, Lescott, Kolarov – Jesús Navas, Y. Touré, Rodwell, Marcos Lopes – Dzeko, Agüero kezdő tizenegyet ugyanis alighanem sok helyen örömmel fogadnának. Na, ennek totálisan ellentmondóan félórányi játék után már kettővel égtek a „kékek” – bár figyelmeztető lehetett, hogy a szintén másodosztályú Blackburn ellen is csak ismétlés során sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az előző körben.

Előbb Fernando Forestieri mattolta a hazaiak kapusát, majd Troy Deeney is betalált, érett a negyedik forduló legnagyobb meglepetése (0–2).

A City azért nem adta fel, és egy óra játékhoz közeledve Kolarov beadása után Agüero találatával szépített, az argentin támadó a hajrá nyitányán duplázni tudott – megszerezve 24. szezonbeli találatát (2–2).

Volt még hátra bő tíz perc, ez pedig még pont elég volt a manchesterieknek arra, hogy elkerüljék az újabb ismétlést, Kolarov távoli lökete ugyanis becsúszott Bond alatt (3–2).

Sőt! A ráadás pillanataiban (93. perc) Agüero harmadszor is lecsapott – Jesús Navas beadása után, fejessel köszönt be –, így aki végül csak az eredményt nézi meg, sima City-sikerre gondolhat a 4–2 láttán, holott az 59. percig nem állt túl fényesen Pellegrini legénysége.

A TÖBBI PÁLYÁN...

A Liverpool már láthatóan az Everton elleni derbire összpontosít, de így is nyert a Bournemouth otthonában, tulajdonképpen simán kivívva a továbbjutást. A „vörösök" a 26. percben szerezték meg a vezetést, Moses kapott keresztlabdát a jobb oldalról, a 16-os vonalánál tolt egyet balról középre, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). Egy óra játékhoz érve végleg eldőlt a továbbjutás kérdése, Suárez parádés passzával Sturridge lépett ki, és 12 méterről a jobb alsóba lőtt (0–2).

Állva maradt a címvédő Wigan, a Championshipben nem túl acélos Latics az élvonalban a kiesés ellen küzdő Crystal Palace ellen győzött 2–1-re. A Birmingham City a félidőben még Lee Novak góljával vezetett a Swansea ellen, ám a második félidőben három percen belül kétszer csapott le Wilfried Bony, továbbjuttatva a walesieket.

A Sunderland a görög Haralambosz Mavriasz korai góljával gyötörte ki a győzelmet az ötödik ligás – egyetlen „non-league” csapatként a 4. fordulóba jutó – Kidderminster Harriers ellen, a Hull City Matt Fryatt duplájával zúzta be (nehezen) a Southendet, a Southampton ajtót mutatott a Yeovilnek. A Reebok Stadionban Bogdán Ádám a kispadról nézte, ahogy riválisa, Andy Lonergan óriási hibát követ el (már birtokában volt a labda, majd valahogy „kikaparta" maga alól), és a csereként beálló Fraizer Campbell gyors helyzetfelismeréssel éles szögből a kapuba lő. A Boltonban győző Cardiff az utóbbi két évtizedben mindössze harmadszor jutott el az FA-kupa 5. fordulójáig.

Az Everton sima, 4–0-s győzelemmel és egy veszteséggel zárta a Stevenage elleni mérkőzést: Bryan Oviedo az első jelentés szerint lábtörést szenvedett, elképzelhető ezzel, hogy a Costa Rica-i válogatott lemondhat egyik legjobbjáról a nyári, brazíliai világbajnokságon. A liverpooli kékek Steven Naismith duplájával nyitottak az első félidőben, majd Kevin Mirallas gyönyörű, ollózós gólpasszából Johnny Heitinga szerzett gólt. A kegyelemdöfést Magaye Gueyé adta meg; az Everton egymás után második FA-kupa-mérkőzését nyerte meg 4–0-ra, ilyen 1931 óta nem fordult elő.

FA-KUPA, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Sunderland–Kidderminster (V.) 1–0
Bolton (II.)–Cardiff 0–1
Southampton–Yeovil (II.) 2–0
Southend (IV.)–Hull 0–2
Wigan (II.)–Crystal Palace 2–1
Manchester City–Watford (II.) 4–2
Birmingham (II.)–Swansea 1–2
Huddersfield (II.)–Charlton Athletic (II.) 0–1
Port Vale (III.)–Brighton & Hove Albion (II.) 1–3
Rochdale (IV.)–Sheffield Wednesday (II.) 1–2
Stevenage (III.)–Everton 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik