40 millió euróért vinnék Sergio Ramost - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2010.08.22. 13:55
null
Reina, Fabregas, Torres és Silva mellett Ramos lehet a vb-címvédő ötödik játékosa a Premier League-ben<br />(Fotó: Action Images)
Az angol labdar&uacute;g&oacute;-bajnoks&aacute;gban c&iacute;mv&eacute;dő Chelsea vil&aacute;gbajnok spanyol v&eacute;dővel, a madridi Sergio Ramosszal erős&iacute;ten&eacute; meg j&aacute;t&eacute;koskeret&eacute;t. A Marca c&iacute;mű spanyol napilap &eacute;rtes&uuml;l&eacute;sei szerint a londoniak k&eacute;szek 40 milli&oacute; eur&oacute;s szuperaj&aacute;nlatot tenni a v&eacute;dő&eacute;rt, aki &ouml;t &eacute;vre &iacute;rna al&aacute;, &eacute;s szezononk&eacute;nt 10 milli&oacute; eur&oacute;t kereshetne.

A Chelsea védelme a nyáron meggyengült, az elsősorban középen számításba vehető 32 éves portugál Ricardo Carvalho éppen a Real Madridhoz szerződött. A Real „potom" nyolcmillió euróért jutott hozzá a védőhöz, aki korábban már dolgozott együtt José Mourinhóval. Bár a jelenlegi erőviszonyokat nézve aligha említhető egy lapon a jobbhátvédként és középhátvédként egyaránt világklasszissá érő Sergio Ramosszal.

A Chelsea eddig a két bajnokiját egyaránt 6–0-ra nyerte meg, tehát égető problémát nem okozott Ricardo Carvalho kiesése, de azért várnak a „kékekre" az eddigieknél keményebb rangadók is a Premier League-ben – előbb a WBA-t-, majd Wigant verték „bucira" –, nem is beszélve a nemzetközi porondról, ahol Roman Abramovics eziádig hiába ábrándozott kiugró nemzetközi eredményről, eddig be kellett érnie egyetlen árva Bajnokok Ligája-döntővel.

Érdekesebb a helyzet Madridban, ahol Sergio Ramos minden bizonnyal továbbra is alapembernek számít. Kis túlzással érkezésével az addig madridi védelem egycsapásra stabilizálódott. A 24 éves játékos óriási tehetségként 2005-ben szerződött Sevillából a spanyol fővárosba, a Real akkor elképesztően nagy árnak tűnő 27 millió eurót áldozott a 19 éves ígéretre. Nos, esetében a befektetés megtérült. Azóta kihagyhatatlan alapembernek számít az Eb-t, majd idén vb-t nyert spanyol válogatottban, amelyben szintén 2005-ben mutatkozott be, és már 68 fellépésnél tart.

Nem tűnik valószínűnek, hogy kizárólag szakmai szempontokat figyelembe véve a Real Madrid belemenne ebbe az üzletbe, bár Sergio Ramost elgondolkodtathatja a mesés ajánlat. A spanyolokat pedig az, hogy ebből az összegből ismét be lehetne kopogtatni Milánóba az Interhez a brazil Maiconért, akihez ragaszkodott volna Mourinho, de akinek megszerzéséről időközben már lemondtak. És akit az Inter sem engedne – bár van az a pénz, amiért a nemzetközi futballpiacon kinyitják a már többször bevágott ajtót...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik