Zárszóként az Atlanta kiütötte a Brooklynt

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 09:14
null
Az atlantai Dennis Schroder tör kosárra Joe Johnson és Jarrett Jack között (Fotó: Action Images)
A hatodik meccsen már nem adott esélyt a Netsnek a Hawks az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, 24 pontos győzelemmel jutott a következő körbe, ahol a Washington lesz Korverék ellenfele. Íme, a részletek!

 

 

Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 87–111

A nagyszünet után eldőlt. Bár már az első negyedet is tizenhárom ponttal nyerte az Atlanta (72 százalékkal dobott mezőnyből, közte 5/7 triplával), a második tizenkét percben felzárkózott a Nets, és csak hat ponttal vezettek a vendégek az első félidőt követően. A fordulás után aztán robbantottak Korverék, a dobóhátvéd berámolt három triplát, remekelt Carroll és Millsap is, parádésan járt a labda, a Brooklyn viszont csak az eladott labdákat gyártotta – újra az alapszakaszban látott Atlanta volt a pályán, és huszonhat egységnyire nőtt a különbség. Ebből a pofonból már nem tudott feltápászkodni a hazai gárda, így a sorozat egyetlen kiütésével véget is ért a széria – a Hawks a Washingtonnal mérkőzik a következő körben.

Kifulladt a Brooklyn. A hatodik meccsre már elfogyott Brook Lopezék varázsa és lendülete, nem tudták követni a magára találó Hawks passzjátékát (34 gólpasszt osztottak szét), ráadásul a vendégek dobóformája (50 százalék mezőnyből, 40 százalék kintről) hamar el is vette a kedvüket. Ma senki nem tudott a gárda élére állni, egyedül Lopez és esetleg Joe Johnson dicsérhető, de a 36 százalékos mezőnymutató és a sokszor nem létező védekezés „meghozta a gyümölcsét” – 2–2 után elfogyott a Nets, és végül 4–2-re elbukta a szériát.

A Nets legjobb dobói:
Lopez 19, Williams 13/3, Johnson 12/6
A Hawks legjobb dobói: Millsap 25/6, Carroll 20/9, Korver 20/18

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 6. MÉRKŐZÉS
Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 87–111
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–2 az Atlanta javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik