Westbrook tripla duplázott, az OKC is legyőzte a San Antoniót

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.03.11. 09:21
null
Russell Westbrookot a túlerő sem tudta elnyomni (Fotó: Twitter)
Nem talált megoldást a Thunder védekezésére a San Antonio az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali rangadóján, így újabb vereséget szenvedett Gregg Popovich csapata. Nem rontotta el viszont a kötelezőt a Clippers, amely az Orlandót gyűrte le, a Charlotte a Phoenix ellen tudott nyerni, a Memphis bemutatót tartott tankolásból Dallasban, míg a Miami elképesztő dobószázalékkal ütötte ki a Washingtont.

 

Charlotte Hornets–Phoenix Suns 122–115

Cliffordnak ennyi is elég volt. Mosolyogva sétált oda a sajtótájékoztatóra a meccs után a hazaiak trénere, mert bár csapata kis híján elszórakozott egy 22 pontos előnyt a két legjobbját nélkülöző Suns ellen, de végül mégis megnyerték a találkozót és sorozatban öt vereség után mindenhogy jó nyerni, nem számítanak a körülmények. Három negyeden keresztül nem is volt kérdéses a helyzet, Dwight Howard (30 pont, 12 lepattanó, 4 blokk) és Nic Batum (29 pont, 4/5 tripla, 12 lepattanó, 7 gólpassz) vezetésével lejátszották erősen tartalékos ellenfelüket, de aztán érthetetlenül összeestek és egyetlen labdára (!) csökkent a távolság. A Suns azonban elrontotta azokat a dobásokat, amelyekkel átvehette volna a vezetést, így a Hornets végül megmenekült, Clifford pedig fellélegezhetett...

Jár a dicséret a Sunsnak. Devin Booker, Josh Jackson és TJ Warren sem játszott a vendégeknél és egyetlen olyan játékos sem lépett pályára a csapatban, aki legalább tíz pontot átlagolna ebben a szezonban - ezt elnézve nagy dolog a 115 pont és az is, hogy honnan jöttek vissza Paytonék. A saját maguk által felépített hídon azonban végül nem tudtak átmenni, elmaradt az igazi bravúr, de még Batum is azt mondta róluk a végén, hogy ezért a mentalitásért minden dicséretet megérdemelnek.

A Hornets legjobb dobói: Howard 30, Batum 29/12, Williams 16/9, Kaminsky 16/6
A Suns legjobb dobói: Daniels 17/15, Bender 16/9, Reed 16/12

Miami Heat–Washington Wizards 129–102

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Gálázott a Heat. Ugyan sokszor volt gond a Miami támadójátékával idén, ezúttal ihletett napot fogtak ki a hazaiak és a kezdőötös 77 százalékkal (!) dobott mezőnyből, ami félelmetes adat – James Johnson és Josh Richardson együtt 14/15-tel zárt, minden beesett most Erik Spoelstra csapatának. Ennek köszönhetően nem is forgott veszélyben a hazaiak győzelme, Dragicék 12 ponttal vezettek a nagyszünetben és 27-tel a harmadik negyed végén, így fél meccsel megint feljebb kapaszkodtak a tabellán – a 43 pontos harmadik negyed egyébként a csapat szezoncsúcsát jelenti egy játékrészre vetítve, utoljára 2013 októberében volt ilyenre példa. Üröm viszont az örömben, hogy Dwyane Wade megsérült és az biztos, hogy legalább a portlandi meccset, de szinte biztosan továbbiakat is ki kell majd hagynia, a hajrában Justise Winslow is beszedett egy kisebb sérülést, Hassan Whiteside pedig csípőproblémák miatt nem tudott pályára lépni már most sem...

Tehetetlen volt a Wizards. A back-to-backet játszó vendégek képtelenek voltak olyan fegyelmezetten kosárlabdázni és a részletekre annyira figyelni, mint a hazaiak, ráadásul a Heat parádés dobóformája sem segített nekik, így nagyon hamar elvesztették ezt a mérkőzést. Scott Brooks ezt fel is ismerte és nem erőltette a kezdőjátékosait, inkább pihentette őket, amennyire lehetett, de a találkozó után azért hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlanul játszottak, csalódott magában és a játékosaiban is. Ezzel még szorosabbá vált a küzdelem Keleten, a harmadik Cavs és a nyolcadik Bucks között 3.5 meccs a távolság, aki most elkapja a fonalat, az kiváló eredménnyel zárhatja az alapszakaszt, aki most esik össze, az pedig lemarad.

A Heat legjobb dobói: J. Johnson 20/3, Ellington 17/12
A Wizards legjobb dobói: Meeks 23/9, Beal 14/3, Sessions 12/3

Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 114–80

A Memphis bemutatta a Mavsnek, hogy hogyan is néz ki a tankolás. Ugyan Mark Cuban mondta ki, hogy a Dallas a minél jobb drafthelyért küzd már idén, de a Grizzlies most bemutatót tartott abból, hogy ha valóban ez a cél, akkor hogyan kell csinálni. A gárda kiültette pihenni Marc Gasolt, a Simmons, McLemore, Brooks, Green, Martin ötössel kezdett, 26 százalékkal dobott mezőnyből az első félidőben, 26 pontos hátrányt szedett a nagyszünetre és tükörsimán elvesztette sorozatban 17. meccsét is, ezzel megerősítette pozícióját a tabella legvégén. Érdekesség egyébként, hogy Chandler Parsonst továbbra is minden labdaérintésénél kifütyülte a dallasi publikum, bár lassan valószínűleg hasonló lesz a helyzet a memphisivel is, hiszen idén is csak 29 meccsen játszott, átlagban pedig 20 percet és 8 pontot tudott hozzátenni...

Edzőmeccs. Meg sem kellett izzadniuk a hazai játékosoknak a győzelemért, annyira nem fejtett ki ellenállást a Memphis, így az sem számított, hogy Nerlens Noel mellett Dennis Smith Jr. sem játszott pihentetés miatt, ahogy az sem, hogy Dirk Nowitzki 1/9-es mezőnymutatóval és két ponttal zárt. Ennek ellenére 18 pont volt a texasiak előnye egy negyedet követően és onnantól még edzőmeccsnek is kevés volt ez a találkozó, pedig azért a Dallasról is a liga egyik leggyengébb csapataként beszélhetünk - ezúttal Barea és McDermott berámolt 20-20 pontot, Barnes 25-öt, Powell is tette a dolgát, ebből pedig most ez sült ki.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 25/3, Barea 20/6, McDermott 20/9
A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 17/3, Green 14/3, Martin 13/3

Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 104–94

Az OKC-é a fontos győzelem. Mindkét gárdának nagyon kellett volna ez a meccs, de végül a rendkívül agresszíven védekező, fegyelmezetten játszó és fejben nagyon koncentráltnak bizonyuló Thunder jött ki győztesen az ütközetből. A hazaiak már az első negyedben meg tudtak lépni és bár Paul George (4/16 mezőnyből), valamint Carmelo Anthony (1/8 mezőnyből) is botrányosan dobott, Russell Westbrook vezetésével így is működött az OKC gépezete. A vendégek nem tudtak szabadulni a szorításból, a kezdőötösből egyedül LaMarcus Aldridge jutott tíz pont fölé (pontosan 11-ig, 5/16-os mezőnymutatóval) és bár a fordulás után többször is közelíteni tudtak, a hazaiaknak mindenre volt válaszuk - Jerami Grant, Nick Collison, Patrick Patterson és Alex Abrines is kiválóan szállt be a padról, a védekezés intenzitása pedig egyáltalán nem enyhült. A Donovan-legénység így megtartotta hamar kiharcolt előnyét és behúzta a rangadót, ezzel egy meccs előnybe került a Spursszel szemben és feljött a nyugati ötödik helyre - a San Antoniónak kapaszkodnia kell, mert egyetlen mérkőzéssel vezet a 9-10. helyen álló Nuggets, Jazz duóval szemben.

Westbrook tripla duplázott, de nem neki szólt az „MVP" rigmus. Russell Westbrook volt a mérkőzés legjobb játékosa ezen az estén, kontrollálta az eseményeket, alig 15 dobást vállalt, 21 ponttal, 12 lepattanóval, illetve 10 gólpasszal tripla-duplázott és győzelemre vezette csapatát, mégsem őt éltette a publikum. Ezt most a klub legendája, a Seattle-ből Oklahoma Citybe költözés óta a csapatnál lévő Nick Collison kapta, aki most már jó ideje maximum epizódszerepeket, de leginkább azt sem kap, ezúttal viszont a pályára szólította a kötelesség, amikor Steven Adams bokasérülést szenvedett. A veterán pedig eleget is tett annak, amit Billy Donovan kért tőle, beállt és szűk három perc alatt beszórt hét pontot, jelezte, hogy mindig készen áll a bevetésre, a közönség pedig az „M-V-P! M-V-P" rigmussal fejezte ki a köszönetét – ahogy a meccs után a társak is róla beszéltek, Westbrook például úgy fogalmazott, hogy áldottnak érzi magát, amiért Collisonnal lehet egy csapatban.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 21, Grant 15/3, Brewer 12/6
A Spurs legjobb dobói: Gay 14, Bertans 14/9, Aldridge 11

Los Angeles Clippers–Orlando Magic 113–105

Talált még energiát a Clippers. Érződött a back-to-back okozta fáradtság a hazaiakon, elég fásultan mozgott a társaság és nem is tudott fölénybe kerülni, de az utolsó negyedben még sikerült felszívna magát Doc Rivers csapatának és ezzel végül megnyernie a mérkőzést. 81–72-es vendégvezetés után kaptak igazán észbe a Clippers-játékosok, 91–91-nél egál volt az állás, innentől pedig egy 12–4-es rohammal eldöntötték az összecsapást a maguk javára - védekezésben sokkal keményebbé váltak, támadásban pedig elég volt erre építeniük. A Williams-Harris páros mellett ezúttal kiválóan játszott Milos Teodoszics is, aki oroszlánrészt vállalt ebből a fordításból és végül 15 ponttal, valamint 7 gólpasszal zárt, a gárda egyik mozgatórugója volt - ezzel a sikerrel fél meccs előnybe kerültek a Nuggets, Jazz kettőshöz képest és csak fél meccsre vannak a San Antoniótól.

Isaac még nem elég bátor. Jó mérkőzést játszott a Magic Fournier, Ross és Gordon nélkül is, a kezdeti 0–10 után felálltak és vezettek az első negyedben, sőt, egészen a záró etapig partiban voltak, nagyrészt előrébb is jártak. A hajrá azonban nem sikerült, a felkeményedő Clippers-védekezésre nem volt válaszuk ennyi playmaker nélkül és Frank Vogel a meccs után kiemelte, hogy a sérülés miatt sokat kihagyó, újonc Jonathan Isaactől agresszívebb játékot vár – több ritmusban érkező üres dobást tolt tovább ahelyett, hogy elvállalta volna, így egy rossz ritmusú egy-egyes szituációt kellett megoldania valaki másnak a jó dobás helyett, ezzel pedig a többieket is elbizonytalanította.

A Clippers legjobb dobói: Williams 25/9, Harris 21/3, Teodoszics 15/3
A Magic legjobb dobói: Simmons 24/6, Augustin 19/3, Vucsevics 17/3, Mack 16/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Phoenix Suns 122–115
Miami Heat–Washington Wizards 129–102
Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 114–80
Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 104–94
Los Angeles Clippers–Orlando Magic 113–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik