Wade nélkül nyert a Miami, Nowitzki győzelemmel jubilált

Vágólapra másolva!
2012.01.05. 10:31
null
LeBron James megsérült, de játszott tovább (Fotó: Reuters)
Címkék
A lábsérülés miatt hiányzó Dwyane Wade nélkül is simán nyert a Miami az Indiana ellen az NBA legutóbbi játéknapján. A 118–83-as győzelem fő letéteményese a 33 pontos LeBron James volt, aki szintén megsérült, ennek ellenére végigjátszotta a találkozót. Az Orlandóban kikapó Washington fennállása során először rajtolt hat vereséggel, a Chicago a Pistons korábbi játékosa, a 14 pontos Richard Hamilton 14 pontjának is köszönhette, hogy nyert Detroitban.

A Miami Heat Dwyane Wade nélkül fogadta az Indiana Pacerst, de megoldotta a feladatot, 118–83-ra legyőzte ellenfelét. A játékos még december 28-án sérült meg, azóta a fájdalmat tűrve játszott, de ezúttal nem engedték fel a pályára a csapat orvosai.

A Pacers ellen aztán a 33 pontig jutó LeBron James is megsérült, de végigjátszotta a meccset. Nagy kérdés, hogy magyar idő szerint péntekre virradóra, az Atlanta otthonában melyikük játszhat? A Hawks ellen fontos lenne a győzelem, mert eddig csak tőle szenvedett vereséget a Heat.

Richard Hamiltontól a holt idényben köszönt el a Detroit vezetősége, s a 2004-ben bajnoki címet szerző Pistons alapembere a Chicagónál kapott szerződést. A Bulls azóta először látogatott el Detroitba, ahol ovációval fogadta a közönség. A meccsen aztán régi fényében csillogott, 14 ponttal vette ki a részét a chicagói győzelemből.

„A meccs előtt nagyon elérzékenyültem, imádkoztam, hogy ne legyen nagy felhajtás, kezdjünk minél előbb, mert még a végén elsírom magam – mondta Hamilton. – Óriási, ahogy a nézők még mindig nagyra értékelik, mit értem el itt. Mindig éreztem a szeretetüket, akkor is buzdítottak, amikor nem ment a játék.”

A meccs legjobbja ezúttal is a tavalyi idény legértékesebb játékosa, Derrick Rose volt 17 ponttal és 10 gólpasszal.

Dallasban megtehették, hogy saját kosarasukat ünnepeljék, Dirk Nowitzki, a bajnoki címvédő német csatára ugyanis 1000. NBA-mérkőzésén szerepelt, s 20 ponttal segítette 98–89-es győzelemhez a Maverickset a Phoenix Suns ellen.

„Jólesik, hogy eljutottam ezer meccsig, ez is mutatja, hogy keveset voltam sérült, és rendszeresen játszhattam – mondta a kezdőként 975-ször parkettre lépő, 33 éves német, aki számos kategóriában a klub csúcstartója. – Még ezer meccs az álmom, meglátjuk, meddig jutok, de először is szeretném visszanyerni korábbi formámat.”

A New York kikapott hazai pályán a Charlotte-tól, míg a Minnesota otthonában diadalmaskodó Memphis rossz hírt kapott: a vasárnap megsérülő Zach Randolphra két hónapos kihagyás vár. Ugyanennyi időre dőlt ki a bal kezét a Timberwolves elleni meccsen eltörő Manu Ginóbili a San Antonióból. A Spurs a rossz hír érkezése után 101–95-re legyőzte a Golden State-et.

NBA
ALAPSZAKASZ, 11. JÁTÉKNAP
Orlando Magic–Washington Wizards 103–85
Toronto Raptors–Cleveland Cavaliers 92–77
Boston Celtics–New Jersey Nets 89–70
Detroit Pistons–Chicago Bulls 83–99
Miami Heat–Indiana Pacers 118–83
New York Knicks–Charlotte Bobcats 110–118
New Orleans Hornets–Philadelphia 76ers 93–101
Minnesota Timberwolves–Memphis Grizzlies 86–90
Dallas Mavericks–Phoenix Suns 98–89
San Antonio Spurs–Golden State Warriors 101–95
Denver Nuggets–Sacramento Kings 110–83
Los Angeles Clippers–Houston Rockets 117–89
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik