Videó: így omlik össze néhány másodperc alatt egy 80 ezres aréna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 21:42
Huszonöt évvel a megnyitó után kontrollált robbantás segítségével porig rombolták a legendás Georgia Dome-ot, miután a közvetlen szomszédságában álló, 2017 augusztusában átadott ultramodern Mercedes-Benz Stadion miatt már nincs rá szükség.
A Georgia Dome néhány emlékezetes pillanatát bemutató képgalériát a fotóra kattintva érheti el!
A Georgia Dome néhány emlékezetes pillanatát bemutató képgalériát a fotóra kattintva érheti el!

A Georgia Dome 1992-es megnyitásától kezdve szolgált otthonául az Atlanta Falcons amerikaifutball-csapatának, emellett számos sporteseménynek és híres koncertnek is otthont adott.

A Georgia Dome-ban rendezték meg a XXVIII és a XXXIV Super Bowlt. Az 1996-os olimpián a kosárlabdatornának és a tornaversenyeknek adott otthont, valamint a férfi kézilabdatorna döntőjére is itt került sor.

Háromszor a férfi (2002, 2007, 2013), egyszer pedig a női (2003) egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntőjének volt a helyszíne, emellett labdarúgó-mérkőzéseknek is otthont adott, többek között az egyike volt a 2013-as és a 2015-ös Arany-kupa helyszíneinek is.

A sport mellett világhírű énekesek és zenekarok is koncerteztek itt, így Beyoncé, Taylor Swift, a Rolling Stones és a U2 is megfordult az arénában.

Így rombolták le a Georgia Dome-ot

1992 és 2017 között 1400 eseménynek adott otthont a létesítmény, ezalatt nagyjából 39 millió ember fordult meg a lelátóin.

A helyén óriási füves terület lesz, amelyen többek között az NFL-meccsek előtt lehet majd különböző közösségi programokat rendezni.

A látványtervek alapján egy ehhez hasonló, nagyjából 500 ezer négyzetméteres zöld területet alakítanak majd ki a helyén:

Georgia Dome on Twitter

Home Depot Backyard Quick Fact #4: 11 acres (equivalent to 500,000 square feet) of grass will be installed.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik