Történelmi vereséget szenvedett a Cleveland

Vágólapra másolva!
2010.05.12. 07:40
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Boston Celtics idegenben győzött 120–88-ra a Cleveland Cavaliers ellen, és sikerével 3–2-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A Cleveland még sohasem kapott ki ekkora különbséggel hazai pályán játszott playoffmérkőzésen.


James (23) minden igyekezete ellenére sem tudta megakadályozni a Cleveland csúfos vereségét (Fotó: Reuters)
James (23) minden igyekezete ellenére sem tudta megakadályozni a Cleveland csúfos vereségét (Fotó: Reuters)

Csapata 27 pontos hátrányban volt már, amikor LeBron James, a hazai pályán játszó Cleveland Cavaliers sztárja üres széksorok és füttykoncert közepette leballagott a pályáról. A clevelandi közönség csalódottsága érhető volt, hiszen a Cavs ígéretesnek tűnő szezonja egy csapásra tragédiává változott.

SZAVAZÁS

Melyik csapat lesz idén az NBA bajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Boston Celtics ugyanis 120–88-ra győzött a Cavaliers otthonában, és kiütéses sikerével egy győzelemre került a továbbjutástól, ugyanis 3–2-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Ráadásul a következő mérkőzést Bostonban rendezik...

A Celticsnél a nagy hármas ismét megtette a magáét (Ray Allen 25, Paul Pierce 21, Kevin Garnett 18 pontot szerzett – Pierce ráadásul 11 lepattanót és 7 asszisztot is jegyzett), de a kiegészítő emberekre sem lehetett panasz. A Boston 32 (!) ponttal győzött, és ezzel történelmi verést mért a Clevelandre: a Cavs még sohasem kapott ki ekkora különbséggel hazai pályán játszott playoffmérkőzésen.

„Nem jöhetünk vissza ide – jelentette ki a mérkőzés után Garnett, a soron következő, hatodik mérkőzésre utalva. – Úgy kell hozzáállnunk, hogy már a hetedik mérkőzés jön, nyernünk kell otthon. Nem engedhetjük meg, hogy a liga legjobb csapata egyenlítsen, és hazai pályán játszhassa a mindent eldöntő hetedik mérkőzést."

A hazaiaknál a 21 pontig jutó Shaquille O'Neal volt a legjobb, James mindössze 15 pontot szerzett, és a meccs után maga is elismerte, hogy sok dobást elhibázott – de már előre is tekintett. „Nyertünk már korábban Bostonban, most is ezt kell tennünk..." – jelentette ki. Igaza van, csak így kerülhető el, hogy csalódást keltően érjen véget a Cleveland ígéretes szezonja.

 NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Cleveland Cavaliers (1.)–Boston Celtics (4.) 88–120
A párharc állása: 3–2, a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik