Történelmi siker kapujában a Phoenix

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2012.05.05. 07:45
null
A phoenixi játékosok nem kegyelmeztek a Nashville-nek (Fotó: Reuters)
Címkék
A Phoenix 1–0-ra győzött a Nashville Predators otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság Nyugati főcsoportjának elődöntőjében. A Coyotesnak a negyedik meccs után már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy megnyerje az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot.

Míg a harmadik meccsen a Nashville kapusa nem kapott gólt, addig a ma hajnali összecsapáson a phoenixi Mike Smith kapuját nem tudták bevenni. A kanadai kapus 25 védéssel segítette győzelemhez csapatát.

Shane Doan első harmados gólja így végül eldöntötte a negyedik meccs sorsát, ami után a Coyotes egy győzelemre került attól, hogy fennállása során először játszhasson főcsoport-döntőt. A következő mérkőzést ráadásul Phoenixben rendezik, így a prérifarkasok hétfőn, hazai jégen le is zárhatják a párharcot.

A Coyotes nem játszott ellenállhatatlanul, nem vezetett futószalagon szebbnél szebb támadásokat, de nagyon keveset hibázott, ezért nyert.

„Beszéltünk arról, hogy arra készülnek, keményen nekünk esnek, nekünk pedig jobbnak kell lennünk. A mérkőzés nagy részében fölényben is játszottunk, néha sikerült csak nyomást gyakorolniuk ránk. Összességében azonban mi voltunk a jobbak. Oké volt a teljesítményünk az előző mérkőzésen is, de »okéval« nem lehet mérkőzést nyerni a rájátszásban. Tudtuk, hogy ismét megtaláljuk a módját, hogy győzzünk″ – mondta a találkozó után Shane Doan.

Ha továbbjut a Phoenix, akkor a St. Louis Blues-zal vagy a Los Angeles Kingsszel játszik a főcsoportdöntőben. Pontosabban nagy valószínűséggel az utóbbival, amely már 3–0-ra vezet a két csapat párharcában.

NHL
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Nashville Predators (4.)–Phoenix Coyotes (3.) 0–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik