Szóról szóra ez állt volna a lezárt borítékban

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 07:29
null
Tekintélyt parancsolás buffalói módra Philadelphiában: a Sabres az ütközéseket is felvállalta (Fotó: Reuters)
Címkék
Kapott gól nélkül, ebből adódóan győzelemmel zárta az NHL rájátszásának második játéknapján pályára lépő két keleti együttes a találkozóját, így a Montreal és a Buffalo is elvette riválisa, a Boston és a Philadelphia pályaelőnyét. Nyugaton a San Jose és a Los Angeles végsőkig kiélezett párharcát a Sharks nyerte meg hosszabbítás után.

Az NHL legnagyobb rivalizálásaként tartják számon a Boston és a Montreal viszonyát, ezért már azelőtt pikáns volt a Bruins és a Canadiens párharca, hogy a játékvezető beejtette volna a pakkot a két kezdő center közé. Az első meccs után pedig még nagyobb csatára lehet számítani a folytatásban, a kanadai együttes ugyanis 2–0-ra nyert Bostonban, és elvette a főcsoport 3. kiemeltjének pályaelőnyét.

„Ha megkértek volna rá, hogy írjam le egy papírba, mit szeretnék az első meccsen, és tegyem el egy borítékba, pont ez lenne az – nyilatkozta a meccs után Carey Price, a Montreal 31 lövést hárító kapusa, aki tavaly csupán egy meccsen védett csapata nagy menetelése során (akkor 8.-klént rangsorolva a Washingtont és a Pittsburghöt búcsúztatta a csapat, mielőtt a főcsoportdöntőben kikapott a Philadelphiától). – A legutóbbi két bostoni alapszakasz-meccsemen 13 gólt kaptam, de ez már teljesen más játék."

A Canadiens mindkét gólján Brian Gionta jegyezte, az elsőt a nyitó harmad elején, a másodikat a záró játékrész hajrájában – mindkettőnél Scott Gomeztől kapta a gólpasszt.

A Buffalónak egyetlen találat is elég volt ahhoz Philadelphiában, hogy legyőzze az alapszakasz végére teljesen elszürkülő Flyerst, amely 35 lövésből sem tudott betalálni Ryan Miller kapujába. A túloldalon viszont Patrick Kaleta a harmadik harmad elején gólt szerzett, ami elég is volt a Sabres diadalához.

„Nagyon fontos volt, hogy éreztessük a Philly játékosaival, hogy nem tudnak megverni minket sebességben, és ha kell, a bunyókba is belemegyünk. A nyitány a tekintély kiharcolásáról szólt" – mondta Miller.

A Nyugati főcsoport egyetlen meccsén a Los Angeles Kings kétszer egyenlített a San Jose otthonában (Dany Heatley találatára Dustin Brown, Logan Couture-éra Justin Williams válaszolt), de a hosszabbításban is a Sharks talált be előbb, és a hirtelen halál szabálya miatt Joe Pavelski góljára már nem válaszolhatott a Kings.

Ezzel a Sharks, ha nagy nehezen is, de esélyeshez méltón megnyerte a két kaliforniai gárda első egymás elleni playoff-meccsét.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Boston Bruins–Montreal Canadiens 0–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
Philadelphia Flyers–Buffalo Sabres
0–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
San Jose Sharks–Los Angeles Kings
3–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik