Stoudemire vezérletével szépített a Suns

Vágólapra másolva!
2010.05.24. 08:44
null
Stoudemire (balra) és Bryant volt a mezőny két legjobbja Phoenixben (Fotó: Action Images)
Címkék
A Phoenix Suns hazai pályán 118–109-re legyőzte a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), ezzel elkönyvelte első sikerét a párharcban, és 2–1-re szépítette az állást. A következő mérkőzést magyar idő szerint szerda hajnalban rendezik.

Ezúttal is a támadójáték került inkább előtérbe, ezúttal is száz pont fölé jutott mindkét csapat, a párharc harmadik mérkőzését azonban már a Phoenix nyerte meg.

Az első negyed után még a Los Angeles-iek vezettek, de a három pontos különbség nem volt számottevő, mintahogy az sem bizonyult döntőnek, hogy a második 12 percet tíz ponttal a Suns nyerte, hiszen a Lakers felzárkózott, de a hajrában ezúttal a Phoenix volt a jobb.

A phoenixiek nyerőembere kétségkívül Amare Stoudemire volt, hiszen 42 pontjával még Kobe Bryantet (36 pont) is felülmúlta, ráadásul 11 lepattanójára is nagy szüksége volt a Sunsnak a győzelemhez.

A Phoenix gyakorlatilag négy embernek köszönhetően termelt száz pont felett, Robin Lopez 20, Jason Richardson 19, Steve Nash 17 egységig jutott. A kezdőötös – Grant Hill 5 pontjával kiegészülve – 103 pontot tett be a közösbe.

A Lakersben Pau Gasol 23 pontot, Derek Fischer 18-at szerzett, a többieknek azonban kevébé ment a játék.

A párharc következő mérkőzését magyar idő szerint szerda hajnalban ugyancsak Phoenixben rendezik.

 NBA
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Phoenix Suns (3.)–Los Angeles Lakers (1.) 118–109
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–1 a Los Angeles Lakers javára  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik