Söprések hete: a Lakers és a Magic is döntős

Vágólapra másolva!
2010.05.11. 08:24
null
Gasol és Bryant ismét sikerre vezette a Lakerst (Fotó: Action Images)
Címkék
A Lakers és a Magic is kisöpörte ellenfelét az NBA rájátszásának főcsoport-elődöntőiben. A Los Angeles a Utah Jazzt verte meg 111–96-ra a negyedik meccsen, és így a szintén 4–0-val továbbjutó Phoenix Sunsszal találkozik legközelebb, míg az Orlando Magic az Atlanta Hawks ellen győzött 98–84-re, és ellenfélre vár.

Bár még csak alig több mint egy nap telt el belőle, a söprések hete a mostani, mivel a Phoenix Suns San Antonio Spurs elleni sikere (igaz, ez a meccs helyi idő szerint vasárnap éjjel volt) után a Los Angeles és az Orlando is vesztett mérkőzés nélkül jutott be főcsoportja döntőjébe.

Kezdjük a nyugatiakkal! A Lakers két ásza, Kobe Bryant és Pau Gasol megállíthatatlan volt a Utah Jazz elleni idegenbeli meccsen. Előbbi 32 pontot szerzett, utóbbi pedig a 33 pontja mellett 14 lepattanót is gyűjtött a 111–96-ra megnyert találkozón.

A Los Angeles-iek ezzel sorozatban harmadszor jutottak be a Nyugati főcsoport fináléjába, ahol a Phoenixszel csapnak össze magyar idő szerint jövő hétfőn éjjel.

A Lakers dominanciája egyébként már a második negyedben kiütközött a Jazz ellen, amikor 22 ponttal is vezetett, és hiába dolgozták le öt pontra a hátrányukat a hazaiak, nem volt esélyük fordítani.

Kétség sem férhetett az Orlando továbbjutásához az Atlantával szemben: a negyeddöntőben a Charlotte Bobcats ellen is hibátlanul továbbjutó Magic 98–84-re diadalmaskodott a negyedik meccsen. Ráadásul összesen 101 pont különbséggel nyerte meg a párharcot, ami az NBA történetének legnagyobb különbségű sikere a rájátszásban elért söpréseket tekintve.

A 22 pontig jutó Vince Carter vezette orlandóiak így már – az alapszakasz mérkőzéseit is számolva – 14 győzelemnél járnak sorozatban, s a főcsoportdöntőben a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics párharcának továbbjutójával találkoznak (a két együttes küzdelme 2–2-re áll).

NBA
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Utah Jazz (5.)−Los Angeles Lakers (1.) 96–111
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a Lakers javára
   
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Atlanta Hawks (3.)–Orlando Magic (2.) 84–98
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a Magic javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik