Rose a keleti döntő közelébe vezette a Bullst

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 07:58
null
Rose-t most sem lehetett tartani (Fotó: Reuters)
A Chicago Bulls a 33 pontig jutó Derrick Rose vezetésével 95–83-ra győzött az Atlanta Hawks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében, és már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy bejusson a fináléba, amire 1998 óta nem volt példa.

A Chicago már csak egy lépésre van attól, hogy elérje azt, amire legutóbb a Michael Jordan és Scottie Pippen vezette csapat volt képes 1998-ban a klub történetében: a Bullsnak egy győzelem kell ahhoz, hogy bejusson a Keleti főcsoport döntőjébe.

A chicagóiak hazai pályán győztek 95–83-ra a Hawks ellen a 33 pontig és kilenc asszisztig jutó Derrick Rose vezetésével. Az Atlanta sokáig tartotta a lépést a Bullsszal, ám a negyedik negyedben az otthon játszó együttes akarata érvényesült, Taj Gibson mind a 11 pontját ekkor érte el, így a Chicago diadalmaskodott.

„Határozottan élvezetes egy jó csapat ellen játszani. Az edző mindig azt mondta, hogy együtt kell átugranunk a tűzkarikán. Mindegyik párharcban meg kellett felelnünk, de azt gondolom, hogy egységesek vagyunk" – mondta Rose a meccs után.

A Bulls legközelebb Atlantában csap össze a Hawksszal magyar idő szerint csütörtök éjjel, és a chicagóiak akkor már a keleti döntőért küzdhetnek.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Chicago Bulls–Atlanta Hawks 95–83
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2, a Chicago javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik