Rose 44 ponttal mutatta meg, ki az MVP; söprésközelben a Dallas

Vágólapra másolva!
2011.05.07. 09:16
null
Derrick Rose (labdával) – a megállíthatatlan? (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Dallas harmadszor is felülmúlta a bajnok Los Angeles Lakerst, így már csak egy győzelemre van attól, hogy kisöpörje a címvédőt a playoffból. A texasiak vezére a 32 pontja mellett kilenc lepattanót is szerző német Dirk Nowitzki volt. A Chicago az első meccsen elszenvedett vereség után már másodszor verte meg az Atlantát, így megfordította a párharc állását.

DALLAS MAVERICKS–LOS ANGELES LAKERS

A rájátszás eddigi legnagyobb meglepetését a Memphis szerezte azzal, hogy búcsúztatta az alapszakaszt nagyon sokáig vezető, a Nyugati főcsoportot élen is záró San Antoniót. A playoff második körének bravúrcsapata a Dallas lehet, amely jelen állás szerint akár ki is söpörheti a Los Angeles Lakerst.

A Mavericks tudniillik egymás után harmadszor is legyőzte a címvédőt, köszönhetően elsősorban Dirk Nowitzki ellenállhatatlan játékának, aki eredményesség tekintetében még az első két meccsen mutatott teljesítményét is felülmúlta. A német klasszis az első találkozón 24, a másodikon 28, ezúttal pedig 32 pontot tett a közösbe és begyűjtött kilenc lepattanót is.

A 98–92-es dallasi siker persze nemcsak az ő produkcióján múlt, hanem azon is, hogy a cserepadról beszálló Jason Terry, Peja Sztojakovics duó is szerzett 38 pontot (előbbi 23-at, utóbbi 15-öt), és az szintén nagyon sokat számított, hogy a csapat a palánk alatti játékból remekül kikapcsolta a vendégek centerét, Pau Gasolt, Kobe Bryantet pedig 20 pont alatt tudta tartani. (Bryant 17 pontot szerzett, így Andrew Bynum volt a legeredményesebb a Lakersnél 21 ponttal, 10 lepattanóval.) A Dallas vasárnap ismét hazai pályán játszik, és ha újra győz, akkor 4–0-val bejut a főcsoportdöntőbe.

ATLANTA HAWKS–CHICAGO BULLS

A Chicago számára nem indult jól az Atlanta elleni főcsoport-elődöntő, hiszen az első meccsen kikapott. A második találkozón azonban egyenlített, míg a harmadikon a Hawks otthonában már a pályaelőnyét is visszavette.

A 99–82-es vendéggyőzelemhez pedig elegendő volt egyetlen jó teljesítmény is: a héten az alapszakasz legértékesebb játékosának megválasztott Derrick Rose ugyanis 44 pontot szerzett a Bullsban. Ezzel szemben társai még 20 pont közelébe sem jutottak, a padról beszálló Taj Gibson volt a második legeredményesebb chicagói 13 ponttal. Rose a mezőnyből 27-szer vette célba a gyűrűt, és 16-szor sikerrel járt, ráadásul négyszer a hárompontos vonalon túlról.

„Amikor felugrik és dob, akkor bizonyítja, hogy ő az MVP" – sommázta véleményét Rose-ról a meccs után a vele szemben védekező atlantai Jeff Teague.

ROSE EGYIK REMEK KOSARA

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Atlanta HawksChicago Bulls 82–99
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–2
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers 98–92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik