Rekordokat döntve maradt életben a Harden hajtotta Houston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 11:18
null
James Harden remeklése után életben maradt a Houston (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Houston Rockets hazai pályán a 45 pontig jutó James Harden vezérletével 128–115-re legyőzte a Golden State Warriorst, ezzel szépíteni tudott, 3–1-re módosította a párharc állását.

 

Rekord az első negyedben, rekord Hardentől.A feldobás pillanatától kezdve dominált a Rockets, az első tizenkét percben félelmetes fölényben játszottak a hazaiak – 45 (!) ponttal zárták a nyitó negyedet, ami 23 egységnyi előnyt jelentett. A Warriors a második félidőben fel tudott állni a totális megsemmisítésből, Curry vezérletével tízen belülre ért a gárda a hajrában, de a megállíthatatlan Harden nem hagyta, hogy csodát tegyen a vendégcsapat – 17 pontot szórt az utolsó negyedben és megállította a GSW rohamát. A dobóhátvéd egyébként 45 egységgel zárt (13/22 mezőnyből, 7/11 tripla, 12/13 büntető), ami számára playoff-karriercsúcs – ezúttal nem lehetett vele mit kezdeni.

Megpróbálta a Warriors.Bár valósággal lemosta őket a Rockets az első negyedben, nem adták fel Steve Kerr játékosai és képesek voltak rendezni a soraikat. A második negyedben komoly ijedelem volt a csapatnál, hiszen egy Arizával történt ütközés után Steph Curry beverte a fejét a padlóba és nem is tudott visszatérni – csak később, a harmadik negyed közepe táján. Ahogy újra pályára lépett, megindult a Warriors, egy nagy rohanással látótávolságon belülre ért, majd amikor Harden válaszolt, ütni-vágni (hackelni) kezdték Josh Smitht – az erőcsatár 3/12-vel zárt a vonalról. Ez sem lett végül elég, a 21 pontos, 15 lepattanós, 5 blokkos Draymond Green kipontozódott, így hiába rámolt be a csapat húsz (!) hármast (46 kísérletből, a Rockets 17/32-t hajított), a Houston megőrizte az előnyét. Ha már a triplák: a két csapat által bepörkölt 37 hárompontos új NBA-rekord a playoffban...

A Rockets legjobb dobói:Harden 45/21, Smith 20/9, Howard 14, Jones 14/3
A Warriors legjobb dobói:Thompson 24/18, Curry 23/18, Green 21/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORTDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Houston Rockets
–Golden State Warriors 128–115
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 a Golden State javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik