Pittsburgh, Vancouver: életben maradtak

Vágólapra másolva!
2012.04.19. 09:51
null
Életkép a Vancouver Los Angeles-i mérkőzéséről (Fotó: Reuters)
Címkék
A Pittsburgh Penguins 10–3-ra nyert Philadelphiában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a Keleti főcsoport negyeddöntőjében, így 3–1-re szépített a párharcban. Szintén utolsó esélyét ragadta meg a Vancouver Canucks, amely az első három mérkőzés elvesztése után a negyedik találkozón megverte a Los Angelest, míg az Ottawa Senators győzelmével 2–2-re alakította a New York Rangers elleni párharcát.

 

A 40 gólos James Neal eltiltás miatt nem játszhatott, a többi Pittsburgh-sztár azonban hozta magát, ennek pedig kiütéses Penguins-siker lett a vége. Jordan Staal triplázott, Jevgenyij Malkin megszerezte első két gólját a párharcban, Sidney Crosby pedig egy gól mellett kiosztott két asszisztot is. A Pittsburgh hat vereség után tudott újra playoff-meccset nyerni, míg a Flyers 1989. április 25. után kapott újra 10 gólt egy találkozón a rájátszásban – akkor szintén a Pittsburgh szórta meg. A Philadelphia kapusa, Ilja Brizgalov az első harmadban 15 lövésből négy gólt kapott, mégis csak a második játékrészben cserélték le, amelyet 5–0-ra nyert meg a Pittsburgh.

A Flyershez hasonlóan a Los Angeles is hazai pályán juthatott volna tovább, de a söprés a Kingsnek sem jött össze. Pedig az első harmad után még vezetett 1–0-ra, a vége mégis 3–1 lett a Vancouvernek, amelybe visszatért agyrázkódása után Daniel Sedin. Cory Schneider 43 védéssel járult hozzá a Canucks életben maradásához, hárította Dustin Brown büntetőjét is, és pályafutása első győzelmét könyvelhette el a rájátszásban. Az ötödik mérkőzésre Vancouverben kerül sor.

Kyle Turris a hosszabbítás 3. percében betalált, ezzel az Ottawa 3–2-re megverte a New York Rangerst, így ez a párharc 2–2-re áll. A New York két emberelőnyös góllal 2–0-ra meglépett az első harmadban, de a Senators a második húsz percben egyenlíteni tudott. A harmadik játékrész nem hozott gólt, a túlórában pedig érkezett az idény közben a Phoenixtől megszerzett Turris, aki Jim O'Brien passza után vette be az addig 28 védést bemutató Henrik Lundqvist kapuját.

 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Philadelphia Flyers (5. kiemelt)–Pittsburgh Penguins (4.)3–10
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1
Ottawa Senators (8.)–New York Rangers (1.)3–2 – h.u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Los Angeles Kings (7.)–Vancouver Canucks (1.)1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik