Paul nélkül nyert Houstonban a Clippers!

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 09:51
null
Derrick Rose vezetésével a Bulls legyőzte a Cavalierst (Fotó: Reuters)
Óriási bravúrt hajtott végre a Los Angeles Clippers az észak-amerikai kosárliga (NBA) rájátszásában, hiszen fővezére, Chris Paul nélkül nyert Houstonban, ezzel rögtön az első meccsen elvette a texasiak pályaelőnyét. Szintúgy már az első mérkőzésen magához ragadta a kezdeményezést a Chicago Bulls, miután LeBron Jamesék hibáit kihasználva nyerni tudott Clevelandben. Lássuk a részleteket!

 

Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 9299

Már az elején meglépett a Chicago.
Az első percekben Mike Dunleavy dobásai alapozták meg a vendégek sikerét, így 27–15-re hozta a nyitó tizenkét percet a Bulls – innentől kezdve csak futott az eredmény után a Cavs, egyetlen pillanatig sem vezettek Jamesék. A kissé fejetlennek tűnő hazaiak egyáltalán nem tudtak higgadtak és szervezettek maradni, így hiába zárkóztak fel négy pontra a hajrában, az utolsó két percben csak a James, Irving páros emberről elemelt hármasaira és LeBron eladott labdáira futotta – 30 mp-cel a vége előtt Butler verte meg LBJ-t egy-egyben, ezzel végleg eldőlt a találkozó.

Rose a jó arcát mutatta.
A párharc talán legnagyobb kérdése, hogy a Bulls irányítója mennyire tud stabilan jól játszani, az első mérkőzésen mindenesetre jól találta meg a helyzeteit. Ugyan nem harcolt ki büntetőt és csak 11/26-tal dobott mezőnyből, 25 pontja mellett jól mozgatta csapatát és fontos kosarakat szerzett – mellette húszig eljutott Jimmy Butler is, Pau Gasol pedig főleg középtávolról lőtte szét a Clevelandet. A hazaiak kevésbé játszottak tudatosan, általában James és Irving erőlködött, így bár Shumpert jól pótolta J. R. Smith-t (22 pont, 4/10 hármas), a 42 százalékos mezőny- és 27 százalékos triplamutató nem volt elég az üdvösséghez. Ezzel a Cavs hiányzóit kihasználva elvitte az első meccset a Bulls, a másodikon pedig már komoly győzelmi kényszer lesz a hazaiakon…

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
1–0 a Bulls javára.

A Cavaliers legjobb dobói:
Irving 30/3, Shumpert 22/12, James 19/3
A Bulls legjobb dobói:
Rose 25/9, Gasol 21, Butler 20/6

Houston Rockets–Los Angeles Clippers 101–117

Bravúr: Paul nélkül nyert a Clippers. Az irányító nem tudta vállalni a játékot comhajlítóizom-sérülése miatt, így előzetesen kevés esély mutatkozott arra, hogy a vendégcsapat győztesen távozzon az arénából – mégis megtette. A helyén Austin Rivers (17 pont) kezdett, és bár a Rockets hozta az első negyedet, a folytatásban fokozatosan fordította a maga javára a derbit a Los Angeles, a második félidőben pedig húsz pontot vert ellenfelére – Hardenék képtelenek voltak váltani. Bár Paul hiányzott, a kinti dobók extra formája, valamint a tripla-duplázó Blake Griffin most pótolni tudta és bár a negyedik negyedben egyetlen egységre jött fel a Houston, egy 12-0-s futással végleg lezárta a találkozót a LAC – óriási bravúrt aratva, fővezérük nélkül nyerték az első találkozót, ráadásul idegenben.

Élesebbek voltak a vendégek.
Még CP3 nélkül is jobban pörgött a Clippers, bár az eladott labdákat mindkét fél gyártotta (24 ill. 23), sokkal összeszedettebben kosarazott Doc Rivers gárdája. A hazaiaknál James Harden 12 gólpasszára 9 eladott labda jutott (ilyen helyzetben a húsz pont sem extra tőle), ráadásul bár Howard hozta magát, a kispadról csak a veterán Prigioni nyújtott segítséget – az eddig mindig fontos szerepet betöltő Smith (3/12) és Brewer (3/12) is becsődölt. Ezzel rögtön az első találkozón elbukta a pályaelőnyt a Rockets és a második mérkőzésen már nagy nyomás alatt kell játszaniuk – ráadásul lehet, hogy ott már Paul is pályára lép a vendégeknél…

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Clippers javára.

A Rockets legjobb dobói:
Howard 22, Harden 20/9, Ariza 17/6
A Clippers legjobb dobói:
Griffin 26, Crawford 21/9, Barnes 20/9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik