Parádés Saints-feltámadás, könnyed Colts-siker

Vágólapra másolva!
2009.10.26. 10:12
Címkék
A New Orleans Saints 21 pontos hátrányból fordítva, az Indianapolis Colts könnyedén, míg a Denver Broncos nagyon egyszerűen (nem játszott ebben a fordulóban...) őrizte meg veretlenségét az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2009-es szezonjában. A hétvége előtt még szintén hibátlan Minnesota Vikings győzelmi sorozatát viszont megszakította a Pittsburgh Steelers.

 

A Saint szárnyal ebben a szezonban (Fotó: Reuters)
A Saint szárnyal ebben a szezonban (Fotó: Reuters)

Az Indianapolis Colts, a New Orleans Saints és a „szabadnapos" Denver Broncos maradt veretlen az NFL 7. fordulóját követően. Ezalatt a Minnesota Vikings idénybeli első vereségét szenvedte el.

A Coltsnak persze ezúttal nem volt nehéz dolga, hogy megőrizze makulátlan mérlegét. Payton Manningék ugyanis a liga egyik leggyengébb csapatához, a nyeretlen St. Louis Ramshez látogattak, és arattak 42–6-os győzelmet.

Manning a találkozón nyolc különböző elkapót talált meg passzaival, 34 átadásából 23 volt sikeres, 3 TD-passzal és 235 yarddal zárt az előnyét egyenletesen növelő – mindkét félidőt 21–3-ra megnyertő – Coltsban.

1970 óta mindössze egyszer fordult elő, hogy az ötödik fordulót követően még nyeretlen csapat legyőzze az ugyanezen időszak alatt még veretlen gárdát. Az 1979-ben öt győzelemmel álló Tampa Bay Buccaneers kapott ki az öt zakót számláló New York Giantstől.

Változnak az idők: a Tampa szurkolói szinte a mennyországban éreznék magukat, ha csapatuknak az idén összejönne az öt győzelem. De hol van az az egy? Ebben a fordulóban a New England Patriots páholta el a Kalózokat, a mérkőzésről a mai nap folyamán még lesz szó az NSO-n...

Szenzációs győzelmet aratott a New Orleans is. A Saints már 21 pontos hátrányban is volt Miamiban, mégis megőrizte hibátlan mérlegét. A mérkőzés utolsó negyedében a vendég együttes 22 pontot szerzett, míg a Miami egyet sem.

Drew Brees a legrosszabb meccsét játszotta a szezonban: a New Orleans irányítója háromszor dobta ellenfélhez a labdát (interception), amit egyszer ki is szedtek a kezéből (fumble), ötször pedig a labdával együtt teperték le a földre (sack).

Úgyhogy nem is a 298 yarddal és egy TD-passzal záró quarterback, hanem a csapat többi tagja dicsérhető a győzelemért. Leginkább talán a 105 elkapott yarddal záró Jeremy Shockey.

Szenzációs meccset játszottak Pittsburgh-ben is, ahol a Steelers megszakította a Minnesota Vikings veretlenségi sorozatát.

Percy Harvin 88 yardos kezdőrúgás utáni visszafutott touchdownja a negyedik negyedben három pontra zárkóztatta fel a Vikingset, amely ezután újra elért mezőnygól-távolságba, azaz könnyedén egyenlíthetett volna. Bett Favre azonban eladta a labdát, amivel Keyaron Fox visszafutott a Vikings végzónájába. A vége 27–17 lett a bajnokcsapatnak.

NFL 
7. FORDULÓ
Carolina Panthers–Buffalo Bills9–20
Oakland Raiders–New York Jets0–38
Cincinnati Bengals–Chicago Bears45–10
Dallas Cowboys–Atlanta Falcons37–21
Miami Dolphins–New Orleans Saints34–46
New York Giants–Arizona Cardinals17–24
KORÁBBAN MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Tampa Bay Buccaneers–New England Patriots 7–35
St. Louis Rams–Indianapolis Colts 6–42
Pittsburgh Steelers–Minnesota Vikings 27–17
Cleveland Browns–Green Bay Packers 3–31
Houston Texans–San Francisco 49ers 24–21
Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 7–37
HÉTFŐN JÁTSSZÁK
Washington Redskins–Philadelphia Eagles

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik