Ovecskinéket meglegyintette a kiesés szele

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 09:08
null
Innen nehéz lesz felállniuk Ovecskinéknek (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának második fordulójában, a főcsoport elődöntőjében – a sorozat negyeddöntőjében – kétmeccses előnybe került a San Jose Sharks és a Tampa Bay Lightning az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Előbbi a Detroit Red Wings elleni második hazai mérkőzését is megnyerte, viszont a Tampa Bay elvette a Washington Capitals pályaelőnyét, így az alapszakaszban a főcsoport élén záró fővárosiak kimondottan nehéz helyzetbe kerültek.

Ian White emberelőnyös találatával már az ötödik perc végén előnybe került a San Jose, amely a harmadik felvonás elején már két góllal vezetett, akkor Niclas Wallin volt eredményes. A rájátszásban mindkét játékos első találatát lőtte, miként a fórból az 54. percben szépítő Henrik Zetterberg is.

A Sharks játékosai 37, míg a Red Wings korongosai 34 alkalommal tüzeltek a színvonalas mérkőzésen, amelyen azért a büntetőpadnak sem volt alkalma nagyon kihűlni. Folytatás szerdán, Detroitban, ahol a házigazdáknak égetően szükségük lesz a győzelemre, hogy versenyben maradjanak.

És akkor mit szóljanak a washingtoni drukkerek, hiszen a Capitalsnak oda a pályaelőnye, így kell elutaznia a folytatásra. A párharc kedden folytatódik.

A vasárnapi ütközet főszereplője Vincent Lecavalier volt, aki a találkozó első és utolsó gólját ütötte. Előbbit a 20. percben, utóbbit a 67. perc elején. A vendégek kétszer jutottak vezetéshez – másodszor a rájátszásban már ötödik gólját szerző Martin St Louis talált be –, a házigazdák kétszer egalizáltak. Alekszandr Ovecskin az 59. perc végén mentette túlórára a mérkőzést, de ugye ott jött a hirtelen halál, már nem volt lehetőség harmadszor is egyenlíteni. Hiába volt jóval aktívabb és veszélyesebb a Capitals – 37 lövés a hazai-, 23 a vendégoldalon –, mindez az eredményességben nem mutatkozott meg. Dwayne Roloson (Tampa Bay) 35 lövést ugyanis hárítani tudott.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks (2.)–Detroit Red Wings (3.) 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a San Josénak
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Washington Capitals (1.)–Tampa Bay Lightning (5.) 2–3 – h.u. (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Tampa Baynek

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik